Apdag..

2009-11-30 @ 17:49:36

...idag, men efter en promenad med familjen och ännu en tävling (nån gång kan jag väl för f-n ha lite tur?!) hoppas jag på en lite skönare kväll!

Kärlek!

Middag för två!

2009-11-30 @ 11:05:19

Det vart advent i alla falll. Jag gick upp lite tidigare igår när T och V fortfarande låg och myste i sängen och hann plocka lite till. Under morgonen fick vi sån ordning att jvi nöjt kunde mysa på en promenad innan vi började våran adventsfikaturné. den började hos Platins på föörmiddagen och avslutades hos Jessica och Daniel på eftermiddagen...gott som tusan!

När vi kom hem kom mormor och morfar som skulle prova att ha Vera ett par timmar. Tänkte träna inför den 11:e... Vi hade ingen aning vad vi skulle hitta på! Det blev en mysig middag på "Asti" med vuxenprat om annat än vår dotter! Jag kunde slappna av bra (kan bero på att jag fick ett glas rött till maten) men efter två timmar åkte vi hem till en liten tjej som hade gråtit mycket, men ändå fått i sig sin gröt. Tack mormor och morfar! Det tog ett tag att söva henne fast hon var trött...uppe i varv eller stressad var hon också!

Idag blir det nog en innedag om vädret fortsätter...jag har inte hunnit duscha än och det vore ju trevligt om jag fick tid till det! ;)

Lite bilder från helgen...

Får jag tända första ljuset i alla fall?

2009-11-28 @ 23:08:31

Huset är i en enda röra nu tycker jag...jag som ville ha det alldeles adventsfint och klart tills imorgonbitti då jag vill glida ner för trappan utvilad, fräsch som en nyponros (eller julros nu då kanske...) med min fina familj i släptåg, äta mysfrukost, tända första ljuset och bara inta stämningen i ett rent och harmoniskt hem a´la advent! Nä, men vi tänder väl ljuset i alla fall och sen får Vera se till att kunna vara hos sin pappa lite så att jag kan fixa det sista. En så där 5 timmar skulle inte sitta fel!

Nu börjar både jag och T stentröttna på den här j-vla mammigheten (ursäkta). Blir så less! Så är det några som kan komma med goda råd, gärna med garanterat resultat...så tackar vi och tar emot!!!!

Jag och mamma var i alla fall ute i skogen i morse och samlade in diverse grönt och då fick Vera och hennes pappa lite tid ute på promenad. Skönt för oss alla tre. Så har vi varit på treårs-kalas idag också. Trevligt, trevligt!

Nu, efter att ha gett upp tanken på att pyssla hela natten, bäddar jag ner min trötta kropp och mitt tunga huvud bredvid min man som ligger och försöker få mig engagerad i en j-vla tennismatch! Fattar han inte att jag har annat i huvet nu...love you! :)

Hann med en liten tävling...

2009-11-27 @ 18:14:16

...innan vi drog iväg och handlade helg! Nåt ska jag väl ändå ha tur att vinna, eller?! Nu tävlar jag om superfina julkort här.

Mitt skift igen!

2009-11-26 @ 13:44:13

T var ute på en promenad med Vera förut så jag fick sova en timma. Den lilla donnan sov bara en halvtimma, men vägrar bli trött igen. Typiskt en sån här dag! Men nu ligger hon bredvid mig på golvet, suger på sina tår och övar pruttljud med munnen...följden blir då att hela hon är slemmig!

Tog lite mysiga kort igår när hon myste i vår säng med julegrisen (från Hemtex)...

Sjukstuga...

2009-11-26 @ 10:06:57

Kände att jag sov väldigt dåligt i natt och det gjorde T med. Han tog svinis-sprutan igår på jobbet. Ja och nu är vi då här...jag är magsjuk och T har influensa-symptom. Han fick vara hemma idag för att hjälpa mig med V, men nu kör vi skift. Min tur med en gnällig V, så frågan är om hon också känner av nåt! Kul, kul! Vi har ju massor planer i helgen så det här får bara vara en endagsgrej!!!

Sova?

2009-11-25 @ 17:09:48

Nu vill jag krypa ner i sängen eller soffan under en filt, med en ny tidning, lite glögg eller en kopp te, kanske en bit choklad och dåsa bort i skön sömn...inte? Har jag en dotter? Nej, det menar du inte? Henne märker jag ju knappt nuförtiden... Älskar dig lilla V, men nu behöver mamma slappa lite själv. Inte idag heller? Okej rå...

Gick inte...

2009-11-25 @ 12:46:32

...att få lite tid. Hon sov 20 minuter och då var jag uppe hos henne tre gånger. Nu är mitt stora mission att få henne att ligga på filten och leka själv en stund...det går sådär. Mammigare får man leta efter! Suck...

Slöade till lite...

2009-11-25 @ 10:08:19

...i morse när Malin messade att de inte skulle till simmet. Vera hade precis somnat om, det regnade ute och jag var trött efter att inte sovit bra under natten. Resultatet blev att vi stannade hemma vi med. T jobbar sent och jag behöver alla krafter jag kan få! ;)

Nu har vi käkat frukost och tränat på flaskan och pipmuggen. Gröten är godast och finns nu i alla porer i Veras ansikte, men också mycket i magen.

Hoppas det slutar regna sen så vi ka ta en skön promenad. Men det blir på eftermiddagen...ska satsa på lite pysseltid då Vera sover förmiddag. Wish me luck!

Passar på att tävla lite...

2009-11-24 @ 18:23:10

...när jag ändå sitter fast med V sovandes. Det här vill jag vinna!!! Tävlingen finns på den här bloggen som jag följer varje dag.

Veras önskelista till Tomten!

2009-11-24 @ 13:46:47

Det finns fortfarande kvar lite önskningar från den här listan...framförallt Bombadill-fikat, Maileg-kanin, små väskor och sånt som skulle göra sig riktigt bra i rummet tycker mamma...

Men efter en nogrann diskussion med mamma och pappa önskar jag mig det här också av tomten.

  • Lära-gå vagn från Brio
  • Brio sorteringslåda
  • Gungdjur
  • Leksaker med hjul som jag kan dra sen...
  • Badleksaker
  • Kläder i stl 74-80
Jag har varit en jättesnäll tjej...åtminstone så ofta jag har kunnat, jag lovar!

Juleduken...

2009-11-24 @ 13:29:05

...blev sydd då Vera behagade sova själv en timme. Like it...like it a lot!

Det går framåt...

2009-11-24 @ 10:55:27

...med det mesta nu. Vera bir större och större (såklart) och lär sig mer och mer. Nu sitter hon bättre, men fortfarande med lite stöd från en hand eller något. Nyss stöp hon framåt och slog i pannan...blev lite aj, aj-gråt men med lite kram och napp gick det över fort. Det är väl bara början på alla falll hon kommer göra framöver gissar jag. Igår fångade jag henne i luften då hon ålade ur mitt knä när vi skulle på med jackan.

Det här med sovrutinerna går sådär får jjag väl säga. Igår somnade hon ovaggad i min famn vid halv åtta...tänkte äntligen...men hann inte mer än tänka det förrän klockan var halv elva...då låg fröken klarvaken mellan oss och tjattrade högt, övade på sina pruttljud med munnen och lekte med sina fötter! Då hade hon varit uppe två gånger och blivit omsövd...Sen får jag sova til nio på morgonen efter amningen vid sex. Så nu är klockan snart elva, Vera sitter i pyjamasen och leker efter morgongröten och jag hann duscha innan hon fattade att jag inte var där.

Hörde Winnerbäck på radion precis. Vi börjar bli mer och mer skeptiska om vi kommer komma iväg på konserten den 11:e. Vera är mammigare än nånsin och hennes pappa får knappt stoppa in nappen på henne på kvällarna! Det är skitjobbigt och frågan är om vi kommer kunna slappna av överhuvudtaget om vi är borta?! Svår fråga för det känns ju som vi behöver komma bort också...ska klura på det ett par dagar innan vi bestämmer oss helt har vi sagt.

Idag bli det en lugn dag. Vera kommer förhoppningsvis snart sova en stund själv, sen blir det en promenad och handla lite mat till kvällen. T blir sen från jobbet idag så vi får laga nåt lätt...blir nog lax och cous-cous.

Nu är det klippt!

2009-11-23 @ 16:56:16

Vera har nu förlorat sina polisonger som hon varit känd för...det har nog inte gått en dag utan att hon fått kommentarer om sin frisyr från allt och alla!

Det blev lunch och fika med moster på stan. Jag handlade första julklappen..till Vera, så hon fick blunda. ;) Det måste ju ligga några klappar under granen, vi vuxna ska ju inte ge varandra något.

Tog en promenad hem och träddade då tre av mina gamla elever. Kom på då att jag saknar dom och kontakten man får med dom när man jobbar. Men snart är jag där igen så det är väl bara att njuta varje dag nu!

T är på väg hem och Veras farfar ska komma förbi en stund. Hoppas på en skön kväll!

Vad ska vi hitta på...

2009-11-23 @ 09:58:54

...idag då? Måste göra nåt som innefattar folk omkring mig...och det bara för att få tummen ur och fixa till mig lite. Har sett ut som en hösäck hela helgen! ;) Antingen tar vi en tur till stan eller så blir det lightvarianten HC. Vera (och jag med då) sov till nio, så nu sitter vi och avslutar frukostsessionen i köket. Det känns som jag har att göra med en gladare tjej idag...peppar, peppar!

Majskrokar och aj, aj i tänderna!

2009-11-22 @ 15:06:39

Nu börjar orken ta slut hos oss alla tre tror jag. Målningen får vänta (V måste hänga på mig hela tiden) några dagar...annars har vi gjort allt och lite till!

Vera har testat majskrokar för första gången. Hon älskar dom och blir förbannad när de tar slut. Det är sååå kladdigt när hon är klar att en helsanering behövs, men det är det värt! Annars är det en tjej med upp och ner-humör idag. Vi tror hon har ont i tänderna.

Nu längtar jag till nästa helg då jag kan få börja småpynta lite!

Oh my god!

2009-11-22 @ 12:37:24

T har gått utanför listan! Under den timmen som V sov själv började han röja i förrådet ute och som han röjde!!! Nu kan man gå in där och vi kan nog t.o.m måla lite ramar med lackfärg där så småningom!  I love my man! :)

Bockat av...

2009-11-21 @ 21:35:35

...på helgens "to do"-lista har vi gjort idag. Vi skrev den igår och började lite lätt med en inhandling av diverse bra att ha på Bauhaus, Coop och Systembolaget! Köpte äntligen stuprörsbiten som T körde över i somras! Idag har vi hunnit med massor av småsaker...fixat på uteplatsen (sopat upp tio kilo päronmos och löv och bäddat in möblerna för vintern), sytt gardiner, bytt gardiner, borrat upp knoppbrädor, fixat tygtavlor och satt upp dom, målat överliggarna till staketet, satt upp slingan i päronträdet (tänds inte förrän nästa helg!)...ja, jag känner mig rätt nöjd!

Vi har även hunnit med en promenad i solen och kom för en timma sen hem från Platins där vi åt lite middag och Vera myste med sina kusiner. Nu sitter vi framför tv:n med ett glas rött. V sover i min famn.

Imorrn fortsätter avbockningen!

Uppe med tuppen!

2009-11-20 @ 10:59:55

Jag försökte ändra Veras sovrutiner igår. Hon somnar ju ganska sent och när hon väl sover själv så återstår bara sängen för en själv. Vi skulle ju gärna ha lite egentid T och jag...kunna göra lite nytta eller bara slappa i soffan framför tvn. Så igår passade det ganska bra eftersom hon var så trött och sov ganska mycket på dagen. Då sköt jag fram hennes sena sovstund...mycket gnäll, men vid kvart i sju fick hon mat och sen somnade hon. Trodde hon sov ordentligt efter en stund och gick upp och la henne. Bing! Klarvaken! Kämpade en stund, men sen fick hon komma upp. Vid halv tio somnade hon ordentligt mellan oss efter ännu ett varv i sin säng. Som vanligt alltså! Men...hon hade ju småsovit sen sju så fem imorse efter amningen vägrade hon att somna om. Vi kunde i alla fall äta frukost tillsammans i sängen innan T åkte till jobbet. Vid halv åtta somnade grynet till en stund. Men jag har fortfarande en tjej med humör hemma...nu försöker jag distrahera henne med leksaker och det går bra..tills hon får syn på fjärrkontrollen som hon skulle kunna byta ut alla hennes leksaker mot om hon fick! :) Det här med rutinerna är ju (nu fick jag henne att somna hos mig, hoppas på en glad tjej sen!) säkert en process som så mycket annat. Vi får väl se när hon blir trött ikväll. Skulle så gärna byta ut en sovmorgon mot ett par kvällstimmar då jag bara kan vara Mia! Tror liksom att jag blir en bättre mamma då också!

Kanske kan få lite tur?

2009-11-19 @ 13:42:10

Är med och tävlar här för att få tummen ur och fixa en väggtext till vardagsrummet!

Hängig mamma, hängig Vera

2009-11-19 @ 13:13:58

Idag är vi inte på topp, radarparet på Rambo. Den längsta av oss håller antingen på att bli sjuk, deppar höst, känner stressen krypa på, har brist på nåt eller nåt...känner mig trött, orkeslös och får lite yrselanfall ibland. Har känt så i ett par veckor...men idag kände jag tydligen efter lite mer.  Den som är 111 cm kortare har bestämt sig för att äta mat inte längre är någon höjdare...det som började så bra! Lilla mamma kan inte längre erbjuda hur myckt rinnande föda som helst...de vill helst ha uppåt 6 timmar för att återämta sig ordentligt. Flaska ska vi inte ens prata om! Hon håller också på att få sina första tänder nu och så vaccinerade hon sig i tisdags, det har heller inte kommit nåt " Nr 2" på ett par dagar...kan något av det ha med att jag har en trött och gnällig dam hemma kanske... Nu sover hon för andra gången idag och annars så klänger hon.

Vi skulle ha träffat Jessica på stan idag, men efter att ha gjort iordning oss var jag helt slut och fick inse min begränsning. Det blev en hemmadag..så på med mysisarna.

Trötta ben och trött Vera

2009-11-18 @ 15:14:20

T var med på simmet idag och vi kom ihåg att ta med kameran. Kul att ha några bilder i alla fall från hennes simmarkarriär...bara tre gånger kvar nu! Efter passet var Vera jättetrött och somnade så fort jag satte henne i vagnen. Hade hon fått somna i omklädningsrummet hade hon nog gjort det! Vi tog en promenad från Navestad in till stan där moster väntade på vårt stamfik. Vi hann shoppa lite nya kläder till Vera innan hon vart trött igen. Då var det bara att knyta skosnörena lite tightare och promenera hem igen. Tittade in på Erikshjälpen på vägen...fick för mig att jag skulle fynda något, men icke!

Jag är sååå sugen på att fixa!!! Hoppas att V kan tänka sig att mysa lite med sin far ikväll så jag kan börja förbereda gardinprojektet. Det ska bli nya till Veras rum och till köket. Det kommer gå i rött, så de får räknas som julgardiner och komma upp till första advent.

Många projekt i huvudet nu...måste nog göra en lista! ;)

Myskväll!

2009-11-17 @ 22:59:58

Kom hem från en mysig kväll hos en kollega för en stund sen. Vi är fyra stycken som jobbade nära varandra för några år sedan o vi trivs väldigt bra ihop. Nu är två av oss mammalediga och vi ses inte alls så mycket. Ikväll var vi hemma hos karln i sällskapet. Han bor med sambo och dotter i världens härligaste lägenhet i Kneippen. Skulle kunna flytta in på studs...om jag inte bodde i vårt mysradhus förstås! :) Vi tog med oss libanesiskt käk från "Meze", gött, gött! Vissa av oss kunde dricka vin och vissa av oss fick julmust och vatten! ;)
Jag tog med mig Vera så att T bara kunde ta det lugnt hemma efter en tung dag på jobbet. Hon var lugn hela kvällen utom i bilen dit...hon tyckte väl att hon hade åkt tillräckligt med bil på en dag. Inte kul att sitta fastspänd sådär när man vill upp och mysa i mammas famn.

Nu sover prinsessan och jag ska krypa ner och förbereda mig för simmet imorrn. T följer med...lyx att få ha honom hemma två mornar i rad!

God natt!

På besök i metropolen Finspång!

2009-11-17 @ 13:18:31

Vera och jag har varit annorstädes idag. Efter BVC-besöket imorse följde vi med T till jobbet en stund. Det har varit många som velat se Vera, så nu fick de chansen. Det var kul att få en bild av vart min käre man håller hus hela dagarna och få se vilka han pratar om. Själv fick jag träffa en gammal elev till mig som flyttat. Saknar jag jobbet? Icke!

Vi var inte där så länge för T skulle ha möten. Istället åkte jag och V till Ingelsta shopping och bytte en doppresent och handlade lite. Man skulle ju få lite mer gjort på dagarna om man alltid hade bil, men det skulle ju kosta en del (och då menar jag nog inte bara bilkostnaden...).

Det händer så mycket med Vera nu och hon är så mycket lättare att ta med och vara med. Härligt är det! Idag på BVC fick hon två sprutor i låren och klarade det med bravur. Liiite gråt bara som gick över på några sekunder. Nu väger hon 8480 g och är 68 cm lång.

Nu har jag en trött tjej här. Ska försöka lägga henne i sängen och se om jag kan få lite tid själv.

38 dagar...

2009-11-16 @ 16:21:28

...kvar till julafton, om jag räknat rätt...men mindre än två veckor kvar till första advent. Försöker lova mig själv att jag ska skippa julstressen i år och bara njuta. Älskar ju att pynta, pyssla och fixa...och julen är speciell. Men första julen med V kommer se lite annorlunda ut än vad man är van vid. Tiden finns liksom inte... Så pyntat och mysigt ska det bli, men utan stress!

Julklappar till alla vuxna har vi i stort sett skippat i vår familj (skönt!), men barnens önskelistor måste vi snart samla in. Undrar när Vera har tänkt att skriva sin?!



Slö-morgon!

2009-11-16 @ 13:13:37

Det tog ett bra tag i morse att få på oss kläder och komma igång. Efter morgongröten blev Vera trött igen och jag gick upp och la henne i vår säng. Hon somnade fort och jag med... Så vid halv tolv startade vår dag! Nu har vi båda fått i oss lunch...ska bara vänta på att tvätten och diskmaskinen blir klar o sen ska vi ta en promenad. Känns som vi kommer vara sådär produktiva idag...

Hemma igen.

2009-11-15 @ 12:29:57

Nu är vi hemma från vår lilla mini-semester i huvudstaden. Vi drog iväg i fredagsmorse, fullpackade i bilen (och ja, vi skulle bara vara borta en natt), Vera i sin nya bilbarnstol (stora tjejen!) och lite halvstressade föräldrar. Efter ett härligt stopp i Nyköping hos Tonys gamla faster och farbror var vi avslappnade och kunde börja njuta ordentligt.

När vi kom fram till hotellet så fick vi veta att vi blivit uppgraderade till en junior-svit...helt okej för oss! Så vi kunde lyxa oss i två stora rum med egen balkong. Talade om för V att det inte kunde bli någon vana det där! :) Vi bodde precis vid Humlegården på Karlavägen, så vi hade nära ner till Stureplan.  Vi packade in V i hennes nya åkpåse till sittvagnen och promenerade ner. Vi hann inte så långt innan vi stötte på den här restaurangen som vi blivit rekommenderade. Helmysigt koncept och fantastisk italiensk mat. Det blir nog en till "have to do" när man är i Stockholm. Den andra är att äta yoghurtglass i Gallerian...fattar inte att det inte finns nån sån i Norrpan! Blir jag arbetslös nån gång ska jag öppna en Yoghurtshop! Det blev en sån på lördagen då vädret inte var lika härligt som på fredagen.

Efter ett par ordentliga Mia-fynd (stövlar och kängor för 418 kr istället för 2500 kr och ett par härliga flugsvampar som jag råååkade pruta ner 20 kr) mådde jag som en prinsessa! ;)

På kvällen tänkte vi äta i hotellrestaurangen men snålade ur när vi kom ner och såg menyn. Ingen av oss var speciellt hungrig efter lunchen och Vera är inte på strålande humör vid sju, så V och jag åkte upp till rummet och T gick och köpte sushi. Vi myste framför tv:n med lite vin från mini-baren. Som hemma fast bättre!

Nu sätter T upp lampor i köket och sen ska fortsätta helgmysa!






Öppna förskolan

2009-11-12 @ 12:53:20

Premiärbesöket är avklarat. Tyvärr vart Vera väldigt trött, så vi var bara där i en timma. Men det var trevligt och välbesökt.  Det var mest barn som var äldre än V, men jag tror att hon tyckte det var rätt okej i alla fall. Sen somnade hon direkt i vagnen, men vaknade när vi var hemma.

Imorgon drar vi till E Stockholmo på lite mini-mini-semester. Skulle behöva köpa en åkpåse, nya jeans och packa på ett par timmar ikväl. Vi ska vara barnvakt ikväll åt Veras kusiner, så tiden är knapp. T och jag har knappt träffats i veckan. Varenda kväll har det varit något annat. Ska bli skönt med en långhelg!

Gräsänka, typ...

2009-11-11 @ 19:40:24

T jobbar sent idag också...lång dag både för honom och för mig. Vera har varit på rätt okej humör i alla fall. Hon sov ett pass till på middagen och jag kunde gå ifrån henne då också! Mera tvätt och plock!

Vi tog en promenad i sittvagnen till Ica och handlade lite och sen gick vi förbi morfar där moster också var. Nu har Vera ätit gröt och jag lite yoghurt. Nu väntar jag på att hon ska bli trött så jag får mysa lite lugnt framför tv:n...snälla?

imorgon ska vi till öppna förskolan för första gången och kolla om det är något för oss!

Tokstädning!

2009-11-11 @ 12:31:47

Vera somnade gott i vagnen efter simmet idag (som hon för övrigt klarade galant!) och fortsatte sova ute i en timme. Då blev det tokstädning! På med en tvätt, rensa under trappen och sopa damm (kan fodra en vinteroverall till Vera med allt jag hittade...), upp med skit i vårt "soprum", skaka filtar och sanera under diskbänken. Ja, det och att värma en matlåda hann jag innan min lilla solstråle vaknade.

Nu ligger hon här och äter på sina fötter, som hon till slut har hittat, varvat med att leka med nappen.  Vi upptäckte igår att hon håller på att få sina första tand!

V, jag och moster var på Ikea igår efter att vi hämtat bilen på den mest sunkiga bilverkstaden jag sett. V tyckte det var sådär kul, men vi fick med oss det mest nödvändiga hem. Inga utsvävningar här inte...bra för plånboken! Nu har vi lampor i köket som ska sättas upp snarast! Eller hur T?

Efter Ikea  var jag slut och när V till slut somnade ordentligt vid halv tio slocknade jag. Så skönt att hon inte vaknade förrän halv sju i morse!

Borde anat..

2009-11-10 @ 12:44:52

Efter en morgon och förmiddag full med illaluktande fisar från lilla V borde jag anat vad som komma skulle...efter promenaden upp till skötbordet hade jag dregelfläckar över hela mig plus lite spya och sen krävdes det ett bad för att rengöra den lilla bajsmajan.Det gillade hon inte. Ner och sätta på en tvätt medans V tjuter i babygymet för att jag inte är där. Kom på att jag hade mat i micron...försöka äta den med V sparkandes i sidan. Glamourliv hemma!

Happy tuesday!

2009-11-10 @ 10:26:46

Kom iväg på en härlig konsert igår tillsammans med mina jobbarkompisar. V var inte på sitt bästa humör på eftermiddagen och jag lämnade T med en tjutande liten tjej. Det tog ett tag innan jag slappnade av...men det gick inte att göra så mycket annat när de drog igång med sina musikalhits. Såå bra! Jag älskar att lyssna på symfoniorkestern, luta sig tillbaka i de sköna stolarna och bara njuta! På gymnasiet fick vi en tid köpa biljetter för bara 20 kronor. Det utnyttjades för många kvällars avslappning.
Jag fick ett sms vid nio att V hade somnat och då kändes det genast lite skönare.  När Peter Johansson körde "Love of my life" med Queen och Matilda Hansson "Du måste finnas" från "Duvemåla" då var fröken nära tårarna.

Vi trodde nog att lilla V skulle vakna tidigt i natt och vilja ha mat eftersom hon inte fick i sig nån gröt mitt i skrikfesten...men vid sex slog hon upp sina blå! Härligt! Nu ligger hon som vanligt och sover förmiddag hos mig.

Bilen är inne på lagning idag och T ringde precis och sa att det inte blev lika dyrt som vi trodde, halleluja! Då kanske jag och syrran kan komma iväg till Ikea idag på eftermiddagen. T jobbar sent och kommer inte hem förrän ikväll.

Ja, det är måndag morgon...

2009-11-09 @ 09:56:24

...och jag känner mig faktiskt oväntat pigg efter nattens host-maraton. Jag blir sämre på kvällen-natten-morgonen med både halsont och jordens hosta. Trodde jag skulle väcka Vera, men icke! Hon verkar sova så gott i sitt rum nu och vaknade inte förräns fem imorse. Tror sovrutinerna börjar hämta sig efter förkylningen. Trodde hon skulle vara pigg ett bra tag nu på morgonen, men hon var gnällig nu precis och fick nappen...då slocknade hon på två sekunder. Hann knappt lägga henne ner...

Ska in till stan på lunchen och byta halva fars dag-presenten...den satt inte bra. Vädret är ju inte så spännande så vi får se om det blir promenad eller en bussfärd.

T och jag myste med årets första glögg och pepparkakor med ädelost igår framför finalen av ensamma mammorna. Det vart ju ett romantiskt slut om än lite väl "gömma sig i kudden"-pinsamt emellanåt!

Etapp 1: Check, check!

2009-11-08 @ 18:20:53

Tak och väggar är målade och köket vart tre gånger större. Nu väntar mer målning, byte av bänkskiva, ny taklampa, nya gardiner....många etapper blir det med en liten vilding hemma som baaara vill vara hos mamma..

Imorgon är det ny vecka, med bara 4 arbetsdagar för T. På fredag drar vi till Stockholm och myser över natten. så skönt! Men först ska jag försöka att slappna av på konsert imorgon kväll. Jag vet ju att T antagligen kommer ha ett mindre helvete hemma, men jag MÅSTE komma iväg och njuta lite. Norrköpings kommun bjuder på konsert med bl.a Peter "Lovely" Johansson, tack för det!



Frukost på sängen...

2009-11-08 @ 10:30:41

...till far och ett litet paket började vi dagen med här hemma. Eftersom köket är inplastat från golv till tak var det en lite irriterande historia när man barfota smög ner. Lite tända ljus, en härligt glad dotter och världens bästa pappa i sängen gjorde att det försvann fort som sjutton.

Nu är vi igång och målar igen. T tar taket en gång till. Det värsta med att måla vitt är att allt annat ser skitigt ut. Vi insåg t.ex att dörrkarmen inte är vit utan grå! Tänk vad man kan missledas av en ful tapet! ;) Nu får ni hålla i er...men jag funderade faktiskt i morse om vi inte ska vänta med att byta ut skåpsluckorna. De gör sig liiiite bättre utan tapeten. Ett byte av bänkskiva måste i alla fall till. Men...ska väl lägga ut luckorna på Blocket och se om vi får nåt för dom.

I går var vi förbi hos Heléne och Staffan i deras nya hem. De har också en hel del att göra, men det blir jättefint när det är klart! Vi köpte med oss lite gott och blandat hem och myste med ett glas vin framför tv:n innan vi däckade i sängen.



Here we go!

2009-11-07 @ 12:06:08

Vårt hem just nu...





Vill ha

2009-11-06 @ 14:04:56

  • Vit enkel sängkappa a´la den här, det kommer nämligen dröja läääänge innan jag syr en egen som jag brukar göra!
  • Är en sucker för nya sängkläder och de här från Åhléns vill jag gärna bädda med! T förstår inte vad vi  ska ha alla bäddset till...


Abisko från Åhléns

Undrar varför jag snöade in på sovrummet nu när köket så sakteliga ska bli fint? Svar: Jag är knäpp och har alltid tusen projekt i huvudet!

Tjoho, det är fredag!

2009-11-06 @ 13:34:24

Känner mig bättre och bättre...i natt började jag hosta. Vera sov i sin säng i sitt rum hela natten. Det var skönt att hon somnade om rätt fort i natt när hon skulle ha mat..då orkar man lämna över henne i sängen igen.  Hon var trött i morse och sov till nio efter morgonamningen, så det blev inte frukost förrän halv tio!

Annars har dagen bestått av: plaskande i badbaljan, vändning till magläge när mamma duschade-vilket resulterade i utbrott, påklädning av samma mamma-resulterade också i utbrott, lite lätt huvudvärk, promenad så V kunde sova, lite lunchamning, telefonsamtal med morfar, pappa och moster, värmning av matlåda, försök till lite organisation i förrådet med målet att komma in till färgburkarna-det satte V stopp för...

Så nu sitter vi här i soffan..Oprah är på, mamman bloggar, dottern ligger i mammans knä och producerar dregelfläckar stora som fotbollar (vad den lilla ungen gör av med dregel på en dag!), vi väntar på att pappan ska få ta helg och att vi imorrn drar igång den "stora" köksrenoveringen! Tror att vi är lite trötta på varandra V och jag nu...vi har ju inte gjort så mycket den här veckan. Hoppas verkligen att det kan bli ändring på det till nästa vecka!






Att vara...

2009-11-05 @ 09:42:49

...sjuk med en mammig liten gris är inte att rekommendera, eller? Man har liksom ingen som helst tid att känna efter hur man mår och det kanske är bra. Men sen kommer kvällen och natten och då känner man så det räcker. Vera hade svårt att somna ordentligt igår. Mitt mål efter förra veckan var att se "Bonde söker fru" utan att somna. Jag somnade inte...och inte heller Vera, så koncentrationen var inte på topp. Inte tålamodet heller...

Vera har en ny hobby. Hon leker med sin napp, tar ur den ur munnen, vrider och vänder på den och så in i munnen igen (har man tur kommer den åt rätt håll). Det är ju jättesött, hon övar sin motorik och vi ropar "Heja!" när hon får in den på rätt håll...men...när man under natten vill att hon ska somna om lite fort så är det rätt så irriterande när hon är på lekhumör!

Nu på morgonen har vi hunnit käka lite frukost. Vera gillar sin gröt! Helst skulle hon dock vilja äta upp tidningen, men mamma tycker det verkar sådär med trycksvärta... :)

Vädret är ju ingen höjdare idag. Så vi får nog vara inne och kurera mig lite mer. Mormor slutar tidigare idag och kommer och tar ut V på en eftermiddagspromenad sen. Ska bli skönt att få bestämma själv vad jag kan göra nån timma..vågrät ställning i soffan vara väl sådär 4,5 månad sen jag provade, så det kanske det blir!

Fräsch man känner sig...

2009-11-04 @ 16:46:57

...när man hittar en popcorns-kärna i BH:n från igår kväll!

Hysch-hysch och Veras första snö!

2009-11-04 @ 15:39:29

Gav ett "erbjudande" till syrran igår...när hon känner sig redo ska jag berätta om det som ingen berättade för mig om förlossningen...men nu när jag surfade runt lite hittade jag den här bloggen som tar upp lite av detta som jag hade tänkt förtälja...

Längtar efter T...han kommer hem efter ett möte som började tre...hoppas inte föräldrarna dök upp, hoppas, hoppas... ;)
Vi har klarat oss hyfsat idag V och jag...utan att tina upp en enda tårta. Men gud, vad sugen jag är på nåt som river till lite i halsen!

Så har det kommit snö idag också! Visade Vera, men hon var mer intresserad av att slå på rutan. För att fördriva tiden inne så testade jag att sätta henne i sittdelen till vagnen. Vi körde runt lite här hemma och hon skrattade högt! Så det ska nog inte sinka innan vi byter "upp" oss. Hur har ni andra erfarna mödrar (och fädrer också för den delen) gjort? När bytte ni till sittdel?

Sunkig innedag...

2009-11-04 @ 09:22:39

Det går inte att ignorera mer...jag är sjuk. Har än så länge ingen feber, peppar, peppar. Halsen värker som jag vet inte vad och jag känner mig riktigt hängig. Blir intressant att se hur man pallar att ta hand om V så här. Just nu ligger hon och sparkar mig i sidan och verkar mena att jag ska rycka upp mig så vi kan hitta på nåt skoj. Ja, du kan få följa med upp på toaletten och titta på när mamma borstar tänderna?

Vi hoppade av förklarliga skäl babysimmet idag...trist eftersom det gick så bra sist, då vill man liksom hålla i den känslan lite. Det blir en inne-sunkdag. De fyra prinsesstårtorna i frysen ligger risigt till!

Ja, ja Vera vi skaaaa.....

Frukost på stan.

2009-11-03 @ 16:51:56

Vaknade inatt och kände mig allt annat än frisk och pigg...huvudet kändes tungt och halsen var tjock. Tänkte ett tag att T skulle behöva vara hemma...men kände mig inte värre några timar senare så han åkte och jobbade. V och jag kunde ligga och dra oss till halv nio ungefär, sen gick vi upp och åt frukost. Gröt till V och macka och en stor kopp te till mig. Sen messade Heléne och undrade om vi ville äta frukost på stan...Eftersom T blir sen ikväll kände jag att vi var tvungna och hitta på nåt om vi inte ville bli tokiga hemma. Frulle med syrran är alltid lika mysigt. Och en frulle blir till fika som följs av promenad hem (så sjuk är jag alltså inte!) och en titt in på HC och sen är man inte hemma förrän på eftermiddagen!

När man kommer hem känner man hur seg man är. Vera är som tur är på bra humör idag och det gör det lite lättare här hemma. Hon somnade sittande när vi fikade idag och sov en bra stund i vagnen, men nu vart hon trött igen och ligger i min famn och snarkar medans jag bloggar och lyssnar på "Spotify" (just nu Frida Öhrn och Bo Sundström, rekommenderas!)

Trötta idag.

2009-11-02 @ 18:45:00

Idag har det inte hänt mycket. V och jag tog en promenad i höstblåsten till HC. Kom därifrån med lite kläder till V och en blus till mig. Ni som känner mig och har följt bloggen vet att jag gillar randigt...och "Lindex" har bra bodys som är randiga i olika färger. Ta 3 betala för 2...V fick tre nya färger idag och har således en turkos, en mörkblå, en grön, en röd, en vit-rosa och en brun. Tråkigt kan vissa tycka, men jag tycker det är fint och praktisk! Hittade ett par bruna tuffa byxor till henne också.

På vägen hem stannade vi till hos morfar och fick lite lunch. Vera har suttit fastklistrad på mig idag så det har inte hänt nåt annat här hemma. Så fort T kom hem satt jag fart och plockade, tvättade och så...även fast kroppen, främst ryggen, skriker om att få ligga i soffan några minuter. Men jag går hemma i röran hela dagarna och måste få ordning för att inte bli knäpp.

Puh...

2009-11-01 @ 20:20:12

...en intensiv dopdag är över. Nu sitter lilla familjen i soffan och pustar ut, V sover. Vera fick ett jättefint dop och en härlig dopfika efteråt. Tack alla ni som firade denna dag med oss och tack också för fina presenter! Det är tråkigt att man inte hinner prata med alla så som man vill. Men jag hoppas att ni känner att vi var glada att ni kom!

Vera hade en skrikförmiddag så förhoppningen om en trevlig kyrkostund var väl inte så stora...men man upphör aldrig att förvånas! Vera var jätteduktig och tröttnade bara en liten stund. Sen slocknade hon i bilen och sov i vagnen den första stunden på fikat.

När vi till slut fått ordning i lokalen gick vi hem, bytte om och tog en promenad. Skönt att komma ut lite. Vi åt lite mat på "Lida kullar" och sen hem igen och plocka, diska, tvättta och ta hand om V....back in buisness!

Är så trött, så det bli inte så mycket mer idag. Måste i alla fall visa en bild från idag så att ni får se den fantastiskt fina dopklänningen som mamma sytt. Synd bara att den används så kort stund! Sen måste jag bara visa vad vad Vera tycker om morgongröten! ;)