Förberedelser

2009-10-31 @ 18:00:47

Idag har vi mest fixat inför morgondagen. Vi har varit borta i matsalen vi får låna för dopfikat och försökt mysa till det så gott det går. Tony har precis bränt chokladen han skulle ha i kladdkakemuffinsen...så nu är han iväg
och köper ny och vårt hus är rökfyllt! :)

Vi kom precis hem från kyrkogården där Veras farmor ligger. Jag tycker det är så fridfullt där uppe på Norra med alla tända ljus....vackert. Behövde den stunden för att bli lite harmonisk tror jag. Har varit lite lätt uppstressad idag. Jag vet att jag inte behöver vara det, vi har ju bara lite fika...men man vill så mycket och hinner såååå lite nuförtiden!

Kliniskt rent...

2009-10-30 @ 16:27:03

...har vi försökt få det hemma nu på eftermiddagen. Än så länge har vi "bara" hunnit med badrummen. Vera är så snorig och är lite extra känslig. T är på apoteket nu och kollar om det finns nåt som kan underlätta vardagen för både henne och oss.

Vi har varit runt i affärer idag och inhandlat diverse bra att ha...bl.a en tröja till mig som jag kanske, kanske ska ha på söndag. Vill gärna bevara mina nära från en naken-chock. Vi har också tvättat bilen för första gången...vi har bara haft den i ett halvår typ, liiite skitig var den!

Vera sov i sitt rum för första gången i natt.. Det kändes lite konstigt, men det var skönt att det gick bra. Hon vaknade ett par gånger mer än vanligt, men i alla fall! Vi var på trevligt 5-årskalas igår. Veras kusin, Moa, fyllde år i veckan och nu firade vi med smörgåstårta.

Vera hade sin fina pippi-tröja som mormor stickat...satt som en smäck!

Reflektioner från dagen...

2009-10-29 @ 15:55:46

  • Butiksbiträdet på "Flash" var äckligt inställsam när jag köpte en tröja där för ett par dagar sen...när jag lämnade tillbaka den idag så var hon stensur. Bra service?
  • Butiksbiträdet på "Lindex" var också jäkligt otrevlig när jag skulle byta storlek på en klänning till Vera. Jag hade hittat fel kvitto. Stod och letade efter rätt kvitto medans Vera tjöt i vagnen....efter ett bra tag så klämde hon fram att det gick bra att byta i alla fall...ja, men det var ju det jag skulle göra! K-rring...
  • Latten på Espresso house är riktigt god.
  • När Vera blir arg, blir hon riktigt arg.
  • Jag kommer få vara naken i kyrkan på söndag...vilket inte är nån vacker syn. Så ni som läser det här och ska komma på dopet...förbered er mentalt!
  • Är så glad att T ska vara ledig imorrn....mysdag!
  • Det är så skönt att ta en promenad hem från stan efter att man moffat lunch och latte...och V sover så bra

God förmiddag!

2009-10-29 @ 10:57:23

Sitter nu helt slut i soffan med en sovande V i famnen...hon somnade medans hon ammade. Vi har haft en skön morgon, minus den senaste timman då V har haft skrikfest. Vi ska träffa Jessica och äta lunch med henne idag. Jag hade hoppats att V kunde skjuta på sin sovstund tills vi var på väg, men det gick liksom inte att hindra henne nu. 

I går kväll skulle jag söva V vid åtta. Jag lyckades till slut, men sövde mig själv också på kuppen. T kom upp och undrade om han skulle ta över så jag fick se på "bönderna"...men jag orkade inte ens gå upp och borsta tänderna. Ålade av mig kläderna och somnade in igen! Kan tyvärr inte säga att jag känner mig piggare idag.

Mamma var och lämnade dopklänningen igår. Den blev så fin! Ni får se den på söndag...ingen tjuvtitt innan dess! Så nu har Vera nåt att ha på sig på söndag, T också...men JAG då?! JAG HAR INGENTING ATT TA PÅ MIG!

Vera satt snällt i sin stol så mamma fick äta frukost, läsa tidningen, tömma diskmaskinen, sopa upp värsta skiten på golvet...puh!


Underbart väder!

2009-10-28 @ 09:33:28

Måste ut på en långprommis idag! Vera har sovit bra i natt och verkar vara på okej humör. Ska vänta tills hon blir trött och ge oss ut då.

Hon somnade strax efter åtta igår och jag tror att det var första (!) kvällen som T och jag satte oss i soffan efter och myste. Eller jag myste bara lite...sen var jag tvungen att fixa med nåt. Så jag klädde tavlorna i trappan med tyg som jag köpte på Åhlens under dagen. Blev jättebra!

T är genomförkyld. Han har säkert blivit smittad av V. Jag har klarat mig än så länge...peppar, peppar. Så i natt har V sovit bra, men inte vi andra. T pga huvudvärk och jag pga T´s snarkningar. Tapper åkte han till jobbet idag efter mina påtryckningar om att vara hemma...han måste ta hand om sig och speciellt inför helgen. Men han är ju vuxen...oftast i alla fall! ;)

Annars bli det lugnt idag. Vi har lov från babysimmet. Ska skriva handlingslista och så får vi dra och handla när T kommer hem. Känns som det kommer bli en låååång lista...

Spotify is the shit!

2009-10-27 @ 19:10:22

Fick en trevlig inbjudan på mail från Götlaborg idag...så nu kan jag hitta rolig musik och skapa listor - I love listor! Har dock inte suttit hela dagen framför datorn. Tjutmajan och jag åt lunch med pappa och syster...sen träffade vi mamma också. Vi tog en promenad hem i solen så att Vera kunde sova ordentligt.

Tv-bänken fraktades bort idag också...de klarade att få ner åbäket utan att riva hallen, så det var ju skönt! Tony jobbar sent ikväll, så V och jag myser framför tv:n...eller myser och myser. Vi försöker få tiden att gå tills det är dags att sova! ;)

Bytte precis världens största bajsblöja! Jag vet att jag lovade att aldrig prata bajs med andra som inte tycker att det är speciellt intressant...men den här var tamejf-n det värsta jag sett! Damen har gått och hållt sig många timmar och nu lättade hon på trycket. Nog om det...nu har jag fullt upp att få den lilla bajstjejen att vaar nöjd, så det blir inget mer bloggande ikväll. God kväll!

För 2 år sedan...

2009-10-26 @ 20:08:58

....gick jag av en slump till "Harrys" efter en after work med mina vänner. Vi hade inte tänkt att gå ut över huvud taget...men det brukar ju vara de kvällarna som blir de bästa. Ja, kvällen artade sig fantastiskt skulle man väl kunna säga. Träffade T och vi fick upp ögonen för varandra på ett lite mer kärleksfullt sätt än innan! ;)
Lyckliga jag är fortfarande lika lycklig och kär som då.

Vera och jag var och köpte med en stor, fet räkbomb med oss hem för att fira lite. Den har vi smällt i oss nu med lite tända ljus för att romantisera lite i alla fall.

V har varit väldigt krävande på eftermiddagen. Fick henne att sova en timma i sängen och då slocknade jag bredvid henne. Hon blir galen när man försöker söva henne, så jag fick vänta ut henne så att hon somnade i mitt knä! Kan det ha att göra med att hon är täppt? Nu väntar vi med spänning på natten...





Romantiken hänger i luften! :)
PUSS ÄLSKLING!

En fråga...

2009-10-26 @ 15:01:26

När man har hört barnskrik och gråt i över två timmar, ungen är stentrött men vägrar sova. Man är genomsur av spyor, dregel och annat härligt, ryggen värker för man får gå och bära åttakilosklumpen...är det då det är härligt och underbart att vara mamma?!

Morrn, morrn!

2009-10-26 @ 10:03:32

Kan en förkylning göra att sovrutinerna ändras för alltid? Hoppas, hoppas inte det... Lillsnuttan var ganska svårsövd igår och har legat och vridit och vänt på sig och vaknat ofta under natten. Stackars liten och stackars mamma. Men jag fick henne i alla fall att somna om en stund nu på morgonen, så nu har jag ätit lite frukost och V ligger i gymet och snackar. Tur att hon är på hyfsat humör i alla fall! Vi håller oss inne idag tror jag så att hon inte blir sjukare till helgen...då måste hon vara piggast i stan!  En promenad nerbäddad i vagnen hoppas jag att vi orkar i alla fall...det är en speciell dag idag....

Tavelvägg

2009-10-25 @ 18:34:12

Ett av projekten som funnits i mitt huvud är en tavelvägg ovanför soffan. Det har tagit oss nästan ett år att komma på vad vi vill ha på väggarna. Vi köpte ett par kvadratmeterstora målardukar för ett tag sedan och tänkte att de skulle hänga ovanför soffan. Vi köpte tyg på Ikea och klädde en av dem...men sen har de stått bara. Nu har ramarna i trappen flyttat ner och där hänger nu dukarna (de ska dock få nytt tyg på sig). Projekt: tavelvägg har nu tagit form och kommit en bit på vägen. Alla ska målas svarta, bilder ska bytas ut...och alla ska hänga rakt! :)





Husmorssemester och en snoris.

2009-10-25 @ 18:17:53

Har haft tjejhelg eller husmorssemester, som vissa vill kalla det. Det är alltid lika skönt att träffa alla tjejer igen och ta igen lite tid! Den här gången fick Vera hänga med ganska mycket....jag längtar efter att kunna åka på husmorssemester utan henne nästa gång! Igår var vi en sväng på "Vingåker outlet" Medan vissa av oss shoppade loss för tusentals kronor så kom jag därifrån med två par skor till Vera från "Vincent" för 69 kr per par och ett par raggsockar (!) till mig för 39 kr... Kanske hade shoppat mer om jag sluppit bära omkring på henne. Ännu ett spartips! ;)

På kvällen var vi och åt skaldjursplatå på "Fiskmagasinet"...gott, gott! Jag ammade och sövde V innan jag tog bussen in till stan. Kände verkligen att jag kunde slappna av då...så skönt! Tanterna masade sig till "Bomullsfabriken" efter maten och svängde sina lurviga en liten stund. Den här tanten tog sista bussen hem för att slippa ta taxi.

Vera sov oroligt när jag kom hem och i morse förstod vi varför...sötisen har åkt på sin första förkylning. Hon snorar, hostar, nyser och har liiite feber. Vi håller på och småfixar hemma nu och ett av projekten är att flytta in spjälsängen till hennes rum. Men nu vet jag inte om hon "får" sova där i natt....hönsmorsan vill nog ha lite koll så att hon kan andas ordentligt!

Annars har vi mest myst tillsammans idag. Vi tog en promenad till HC och fikade med mamma och pappa. Det blir ju riktigt trevligt där.



Söta skor som jag hoppas V växer i fort!

Duktig idiot, god mask...

2009-10-22 @ 13:14:55

Bra Mia...har lyckats slänga med en vit amnings-BH, ett vitt linne och en av mina nya randiga tröjor i en färgad tvätt, så nu är allt snyggt rosafärgat!!! Gött!

V sov i alla fall en liten stund själv, så jag fick checka av lite på "to do"-listan! Men har inget minne av att det stod färga lite vit-tvätt på den....

Badtjejen...

2009-10-22 @ 11:18:06

Bilderna har kommit ut på hemsidan nu. Vi får se om vi beställer hem någon. Jag tyckte inte att bilden under vattnet blev så bra och som ni märker vägrade damen att ha en ful tomtemössa på sig! :)

Här suger hon på ringen och här väntar hon på att få dyka ner här!

Nu är det klippt!

2009-10-22 @ 10:53:34



Fick en skön och trevlig stund hos Jonas igår. Det är alltid lika kul och snacka lite skit och bli ansad på samma gång. T hade det inte lika skönt hemma tyvärr...skrikfesten var i full gång. Han kom ut med Vera så att jag kunde amma lite medan Jonas slutförde piffningen. Himla unge att vara mammig!! Hon får hänga med mycket i helgen och så får jag åka hem till T och sova. Blir ju inte en riktig tjejhelg för mig, men fy sjutton för att T ska ha skrikfest hela helgen...då kommer ju han längta till jobbet sen! ; )

Vi tittade förbi hos mamma och pappa på vägen hem. Jag skulle "godkänna" dopklänningen. Den blir jättefin! Vera fick också ta hem sin nya "Pippi"-tröja som mormor stickat. Bild på den kommer..sitter fast med sovande V nu.

Uppdragen idag blir att fortsätta ta hand om tvätten, bädda Sofias säng, tömma diskmaskinen, fylla den igen, vore kul att börja sätta upp lite tavlor ovanför soffan (ett nytt projekt!)...ja, det räcker nog och blir över är jag rädd. Vi ska på tur till Babyproffsen på eftermiddagen med mamma och syrran. T jobbar sent ikväll och då är det skönt att komma iväg lite senare på dagen.

Stolt mor!

2009-10-21 @ 10:53:49

Ja Cissi, imorgon är en annan dag....det går upp och ner och idag har Vera en stolt mor. För första gången kom vi ifrån babysimmet utan något utbrott! Hon fick sova ut ordentligt på morgonen för vi fick skjuts av Malin och Alva (som så vänligt påminde oss imorse så vi inte skulle försova oss igen!). Så jag hade en glad tjej i omklädningsrummet innan. Idag var det fotograferingsdags. Först ovanför vattenytan och sedan under densamma. Vera tyckte det var rätt okej att vara i badringen och bli fotograferad, men när tanten tog på henne en genomsur tomteluva då protesterade hon. Men vem fanken hade inte gjort det?! Den var ju asful... Vera har inte dykt än, så jag trodde inte att hon kunde ta kort under. Sen tyckte jag att korten var hutlöst dyra också, så jag tänkte att vi skulle strunta i det. Barnen som dök kom upp alldeles förskräckta och hostiga och det skulle nog inte Vera gilla så värst. Jag sa till ledaren att hon inte hade dykt, men det spelade ingen roll tyckte hon. Så va sjutton tänkte jag, skrikfesten kommer ju ändå i omklädningsrummet, så vi testar! Sadistmorsa... Hon var skitduktig! Grät pyttelite efter bara och sen klarade hon sig i omklädningsrummet också! Jag var tvungen att fira med en chokladboll när jag kom hem! ;) Ha, ha...tänkte på att vi bestämde oss för att inte anmäla oss till nästa termin. Hutlösa pengar... Undrar om Vera kände det och det var därför hon var så nöjd? :)

Nu sover hon i sängen och jag sitter bredvid för att vara beredd med nappen ifall att. Jag kör lite hårt med sovandet nu så att hon nån gång får in en liten rutin på ett par timmar i alla fall. T ska också hårdköra lite under veckorna för att få bort lite av mammigheten. Vi bestämde att jag måste iväg några timmar varje vecka så att han måste ta henne fast hon skriker. Det är ju så lätt att ge upp när både hon och han är genomsvettiga och jag finns nära. Usch....det är inget kul för nån av oss att hon är så mammig! Ikväll ska jag klippa och färga håret, så då börjar vi.

H-vetes, j-la, sk-t....vad trött jag blir!!!!

2009-10-20 @ 15:22:06

Så här har dagen sett ut...jag har inte kunnat lämna V i mer än två minuter och knappt det. Nu på eftermiddagen har hon varit för j-vlig! Hon tjuter vad jag än gör. Är så j-vla trött på att aldrig kunna plocka omkring mig. Mår sjukt dåligt av att det är rörigt omkring mig och rörigt blir det i det här hemmet! Hatar! Nej, men jag sitter här i soffan ett tag till då....urk.

Surboll

2009-10-20 @ 09:31:28

Vera vaknade som vanligt vid sex och ville ha mat...men sen ville hon inte riktigt somna. Hon brukar ju vara en liten solstråle på morgonen, men nu har jag en surboll här hemma. Får se om jag får henne att sova en stund till snart så att vi kan ha en trevlig förmiddag sen!

Ha, ha..när man talar om trollen...nu ligger donnan bredvid mig och somnar in själv!

T plockade ur våra bokhyllor igår. Det kommer kanske en dam idag och hämtar dem. Vi har så mycket skit!!! Nu ligger den "skiten" i arbetsrummet på golv, skrivbord, stolar....ja, överallt. Kanske dumt att sälja nåt vi behöver, men nu får vi köpa ett par enkla, VITA, hyllor istället.

På torsdag kommer Sofia och sover över här...lilla gumman, bered dig på ett sopberg till hem! :)

Nu tror jag att jag lägger mig bredvid Vera ett tag. Känner mig fortfarande trött och hängig, men det blir inte värre. Jag kanske inte håller på att bli sjuk...det kanske kallas för det naturliga tillståndet som mamma?

BVC-besök

2009-10-19 @ 12:58:53

7480 g tung och 65 cm lång är vår lilla sötis nu när hon är strax över 4 månader.  T jobbade som sagt hemma nu på morgonen och satt och kliade sig i huvudet över ett stort antal scheman som låg utspridda på matbordet. Vera var på toppenhumör efter att ha sovit till halv nio med en liten matpaus vid sex. Härligt att ha pappa hemma så här länge tror jag! Hon var jätteduktig på BVC fast hon var jättetrött...sen slocknade hon i bilen på väg hem. Vi försökte hålla henne vaken tills vi kom hem, men det hjälpte inte vad vi än gjorde...vill hon sova, gör hon det! Peppar, peppar sover hon fortfarande efter 40 minuter i sängen. La mitt linne vid henne, hoppas det gör nytta. Ska plocka lite, men sen ska jag nog gå upp och lägga mig en stund jag med. Känner mig lite krasslig. Hoppas det inte är en förkylning på gång för i helgen har vi äntligen tjejhelg!!!  Jag håller nu på att bearbeta flickorna om att vi ska åka på julmarknad till Julita gård på lördag. Ernst ska vara där.... ;) Längtar till julen, även om till och med jag tycker att det är lite väl tidigt att känna julkänsla i slutet av oktober!

Så här söt ska man vara när man ska väga och mäta sig!

Kravlös kärlek!

2009-10-18 @ 16:20:36

Idag är det ett år sedan T friade till mig. Vi skulle upp på Yasuragi spa och innan vi checkade in skulle vi äta lunch nere vid Nacka strand. Efter en lyxig lunch (jag åt min favorit "Moule frite", musslor, pomme och aioli) frågade han om jag ville gifta mig med honom ute på bryggan...jag blev väldigt överraskad och fantastiskt lycklig såklart. Vi fortsatte mot vårt favorit-spa och hade ett härligt dygn där!  Det skulle kännas löjligt och klyschigt att försöka beskriva den kärlek jag känner för dig Tony...så det struntar jag i. Har i alla fall aldrig känt mig så lugn och trygg och så älskad som jag gör med dig....jag älskar dig!

Det har bakats kakor idag. Kokostoppar, choklad- och hasselnötskakor och syltkakor har det blivit. Fikabuffén börjar arta sig. Mamma och pappa kom förbi precis. Jag beställde en kökslucka från Ikea och en likadan kudde som T köpte igår, den var så skön! Ska bli intressant och se om luckan passar med de gamla gångjärnen!

Det här inlägget har tagit över en timma att skriva. Vera har knappt sovit nånting idag...hon är jättetrött nu, men vägrar somna om efter att ha vaknat när vi fick besök och mms på samma gång. Mms:et kom från Parken där T ser på de där nissarna i IFK som ska försöka hålla sig kvar i Superettan!

Nu har jag fått henne att sova lite till... I morgon ska vi till BVC igen. T ska jobba hemma på förmiddagen för att kunna följa med. Den senaste månaden har vi samlat på oss en hel del frågor och tankar om vår dotter, så det känns skönt att vara två.

Nu ska jag spana på olika hårfärger. Jag ska piffa till mig på onsdag och funderar på att bli lite mörkare!


Att vakna till frukost på sängen, härliga rosor och en glad Vera är livet!



Nyförlovade blivande föräldrar....min är alkoholfri! ;)



Ute på solig höstpromenad idag.

Veras första garv!

2009-10-17 @ 21:20:53

Idag har vi varit på vift hela dagen. Nu sitter vi med ett glas rött och myser framför tvn...men Ingvar Oldsberg är så asdålig som programledare för "Här är ditt liv", så jag känner att jag kan lägga in en bloggis medans jag kollar.

Vi vaknade vid sju då V ville ha mat. Men fick slumra lite halvt till halv nio... Vid tio var vi på väg till Linköping och Ikea som första anhalt. Vi smygtittade lite på köksluckor, det blir nog "Applåd" eller "Ståt". Vi skulle ju inte ha något annat egentligen, men ändå får vi betala ca 400 kronor för att komma ut...underligt det där! Vi åkte in till stan för att gå och mysa och hitta kläder till mig. Bidde inget!
Däremot så köpte vi en härlig korg med ost och annat gott på "Norins" till vår kusin Mats som firade 40 idag. Till det fick han två goda viner. Vi var lite sugna på att ta hem korgen till oss! Innan vi åkte på födelsedagsfika så vilade vi en kvart i sängen. T busade med V och smög sig på henne och borrade in sig i hennes mage..det var första gången som hon skrattade så hon kiknade...länge. Vi njöt, T och jag. Kom på efteråt att vi skulle haft framme videokameran!

Kom förresten iväg på fest igår. Efter att V gråtit sig svett hos T när jag gjorde mig i ordning, så var jag inte superladdad...men jag kände att jag var tvungen att komma iväg. T skjutsade dit mig och det vart en trevlig kväll! Vi blev indelade i lag som fick varsin rätt att laga till middagen. I kuvertet låg pengar som vi skulle gå och handla för. Så uppdraget var alltså att komma på en huvudrätt ( i vårt fall) till 25 personer för 650 kronor. Ett gäng "tanter" som ska enas för det första... Det blev pasta med två olika såser och en god sallad. Superlyckat! "Min" räksås är en höjdare....creme fraichen med saffran och tomat värmer du upp, slänger i räkor och lite cocktailtomater, salt och peppar, Klart! Skitgott! T och V kom innan maten var klar så att jag kunde amma...sen var det gott med lite vin! God mat, trevliga jobbarkompisar och Singstar gjorde att jag kom hem som Mia och inte bara Mamma Mia.

Nu ska jag få V att sova tänkte jag...hoppas hon också tänker det.

Ha en fortsatt trevlig helg mina vänner!

Som en stor Latte....

2009-10-16 @ 15:02:54

...känner jag mig nu. Det blev en frukost till på Espresso. Såg att de hade nåt slags rabattkort, det kanske vore nåt! Har shoppat järnet den här veckan, men lämnat tillbaka allt. En bra taktik om man vill vara lite ekonomisk. Men allt ser så fint ut i affären och sen när det kommer på den här sargade, bleka kroppen så ser och känns det hemskt! Så en make-over på nåt sätt vore toppen. Kanske ska försöka få till en solning också bara för att få känna värmen och kanske få lite rödlätta kinder. Och vad ska man ha på sig ikväll då?!!!! Gahhhhh....

Ska åka på personalfest vid sex och sen hem och amma och natta V, för att sedan åka tillbaka och partaja tänkte jag. Hoppas det funkar. Hon är fortfarande extremt mammig, men just nu sitter hon och gosar hos pappa och det ser så härligt ut!


Skavsår i solen!

2009-10-15 @ 16:05:25

Efter en skön sovmorgon till nio så bestämde vi träff med Jessica på stan. Fick bråttom att klä på oss och sprang till bussen. Vera fick utbrott igen! Jag försökte lugna henne genom att ta upp henne innan första dörren öppnades, men det lyckades inte. Hon engagerade hela bussen kändes det som.."har hon ont i magen?", "men lilla gumman", "da, da"...men inget hjälpte. Nej, hon är bara rädd... ja, hon hörs och märks min lilla solstråle!

Fikade (som vanligt) och lämnade tillbaka kläderna som jag shoppade i tisdags. Det blev en kofta som jag tror passar en gammal klänning som jag tänkte återanvända på dopet.. Ekonomiskt, jag vet! (Klapp, klapp på axeln...) Men när jag stod i provrummet fick jag panik över mitt hår. Så jag var tvungen att höra med Jonas om jag vågar färga  och om han har nån tid. Jag tappar så mycket hår nu, men det är tydligen så när man ammar.

Vi tog en promenad hem till Smedby igen. Solen sken, men jag hade ju inte direkt promenadskorna på mig. Väl hemma hade V sovit hela turen men jag hade fått ett par rejäla skavsår på hälarna. Men vad gör man inte för sin dotter?

Nu ligger Vera och koncentrerar sig misstänktsamt mycket...måste åtgärdas, tillbaka straxt!
------------------------------------------
Det blev en lång paus. Mormor och morfar kom förbi med en 4-månaderspresent. V fick en rödrandig body från Villervalla, jättefin!

Nu har jag en trött tjej i knäet, men som vägrar sova. Hon vill bara sitta och mysa.
I går träffade vi ju prästen. En lite yngre tjej som var blind. Skithäftigt att hon ändå klara att vara präst. Vera (och jag) var fascinerad av hur hon skrev. Hon hade en metallplatta som hon stansade ut blindskrift på ett block. Fort gick det!

Imorgon är det fest på jobbet. Eftersom V fortfarande vägrar flaska får vi se hur länge jag kan stanna...men jag känner att jag behöver komma ifrån min kära dotter lite.

Två trötta tjejer!

2009-10-14 @ 11:02:23

Jag tog ett beslut åt Vera och mig i morse...hade som vanligt stängt av alarmet fort så att V inte skulle vakna och somnat om. Vaknade klubbad tio i åtta och V sov fortfarande, så då togs beslutet att vi stannade hemma från badet idag. Jag somnade om och vi båda vaknade vid nio. Känner mig fortfarande väldigt trött men var tvungen att pigga på mig då Vera firade sin 4-månadersdag med inte mindre än två bajsfester efter maten!

Mitt i allt ringde en spekulant på vår digitalbox. Han ringde för ett par dagar sedan och var intresserad...men idag undrade han om jag kunde tänka mig att göra ett litet byte med en cross-trainer! Ha, ha...skulle inte tro det!!! Han hade ju ont i ett ben och kunde inte utnyttja den...men varför köpte farbror den från början? Sen skulle han pruta, men jag stod på mig. Får se om han ringer tillbaka.

Det blir en lugn dag hemma, med en promenad i blåsten kanske. Vi ska träffa prästen i eftermiddag och prata igenom dopet.

Min älskling som är 4 månader idag!



Halvtid.

2009-10-13 @ 17:19:17

Idag jobbade T hemma på förmiddagen. Han satt och fixade med nya scheman men även fast han satt och jobbade med sitt så kändes det så lyxigt att vara hemma båda två! Jag föreslog lite snabbt att han kunde gå ner och jobba halvtid...pengar är ju inget problem, som vi brukar säga! ;) Vi åt lunch på stan innan han åkte vidare mot Finspång. Jag var kvar och fick sällskap av Heléne...vi shoppade och fikade lite. Lyxdag!

Vera har ett hat-ljud....när vi åker bussen blir hon livrädd när dörrarna öppnas. Spelar ingen roll vad jag gör...så vägen hem grät hon så tårarna forsade. Måste nog vänja henne vid det.

Snart kommer Veras farfar och myser lite.

Fast i soffan.

2009-10-12 @ 15:42:51

Sitter här i soffan som jag gjort nästan hela dagen. När V varit vaken har vi lekt i babygymet och försökt roa varandra, men V är svårroad idag. Hon sover bara korta stunder, så nu sitter jag bänkad framför datorn så hon får en ordentlig sovstund.
Jag har satt ihop en liten planering för vår köksuppryckning som jag nog fått igenom ska ske innan jul...helt eller delvis. Det handlar om att ett mörkt kök ska bli vitt och ljust! Vi vill inte lägga ner för mycket pengar, så jag försöker tänka ut lite budgetlösningar...me like! Just det...igår under bull- och muffinsbaket råkade jag förstöra köksbordet med värmemärken. Det var helt oplanerat, jag lovar...men köket behöver verkligen piffas till nu! ;)

Jag är så sugen på nåt!!! Åt till och med lite mörk blockchoklad förut...den fiiina sorten, men i alla fall. Tror T behöver handla lite mat på vägen hem och kanske nåt annat gott.

Massor med M

2009-10-11 @ 16:12:17

  • Mammagris: Vera...helt otrolig är hon. Ingen annan duger, inte ens pappa om hon är trött. Jobbigt är det för oss båda två, men vi får hoppas att det går över illa kvickt!

  • Muffins och bullar har det blivit bakat idag. Hoppas att jag får gjort lite småkakor. När V tjöt järnet bytte vi...så då blev det...

  • Man i förkläde och kalsonger som fortsatte baka. Jag är oerhört kär i min sambo, men när han står i röda kalsonger och ett rutigt förkläde och kavlar bulldeg, då älskar jag honom lite extra! Tog ett kort på underverket, men jag kommer få sååå mycket skit tillbaka om jag lägger ut det, så jag vågar nog inte det! ;)

  • Mormor och Morfar-besök blev det för V och mig. Det skulle provas dopklänning igen.

  • MMMMM.... snart ska vi äta sik. Den står inne i ugnen nu. Hoppas det bli gott. Jag har en förväntad smak i munnen och vill inte bli besviken...det är T som fixat den (fullt påklädd) efter recept från nätet.

Mamma Mia Myser Massor Med Mammagrisen Medans Mannen Meckar Med Maten!

Kalas-dag!

2009-10-10 @ 18:33:40

Gud, vilket härligt väder det var idag! Vaknade tidigt och då var det bara på nollan.... V fick ligga mellan oss i natt. Hon hade svårt att somna och fick amma igen vid halv elva för att kunna slappna av. Men sen sov hon hela natten och vaknade inte förrän halv sju. Vi åt frukost vid köksbordet för ovanlighetens skull och det var jag som gjorde den...ännu mer ovanligt!

Vi tog en roadtrip ut till skärgården i det härliga vädret. Underbar frisk luft och vackra färger. Sen var det dags att åka på kalas. Veras kusin, Nelly, fyllde 4 år idag.  Nelly önskade sig en trumpet...hon fick en saxofon av oss. Undrar om hennes föräldrar kommer ångra sig om ett par dagar? Vi fikade och myste...god tårta, som vanligt!

Vi har hämtat hem lite sushi som ska avnjutas framför tvn sen...fotboll antar jag att det blir, det är väl ingen idé att ens tänka sig nåt annat. Ska nog passa på att baka lite då om V är lugn. Har än så länge gjort 12 muffins till över 50 (!) dopgäster...blir lite fattigt på min tänkta fika-buffé!

Bättre och bättre dag för dag....

2009-10-08 @ 20:52:37

Idag har det varit en bättre dag, så skönt! Roade mig med att notera allt som Vera gjorde under dagen, "Veras rutiner". Ska fortsätta med det några dagar för att se om det finns nåt mönster...måste få till bra sovrutiner på dagarna! Jag mår bättre av det och Vera slipper vara så grinig på kvällen.

Vi drog till Maxi när T kom hem vid halv sex. Handlade lite kläder till V, bodys, pyjamaser, byxor och en vindoverall (i stl 74...måste prova och se så hon inte drunknar i den). T hittade en snygg tröja..eller det var ju jag egentligen...på en skylt inne på HM. Vi hittade den inte i butiken först, men sen såg jag den på en rea-ställning för 50 kronor! I love fynd!!! Den var randig såklart. Jag är missbrukare av randigt och således har även V och T ganska mycket sånt! :) Vera var lugn och det var skönt så vi fick handla i lugn och ro. Tog med oss mat från McD hem till mamma och pappa (då hade V skrikfest) för att prova lite dopklänning. När mamma fick höra att V behövde 68 nu fick hon gå in till sitt "presentlager" i klädkammaren...så V fick en body och en pyjamas till! Tack! De hade varit och hämtat Veras doppresent idag...ska inte avslöja för mycket, men det är nåt mjukt och ulligt...bäääää. Längtar!

Nu ligger V och sover hos mig, T och jag smaskar Polly och kollarin det där bimbo-programmet på fyran....skön kväll!


Spegel, spegel på filten där, säg vem som randigast i Smedby är!

Ge mig styrka!

2009-10-08 @ 08:40:04

Ibland blir tjutet och gnället lite för mycket...ibland känner man att man skulle vilja vara ensam i mer än ett par timmar... igår var en sån dag. Kan torsdagen få bli en sån där bra dag?

Morgonstress!

2009-10-07 @ 11:41:41

Försov mig imorse...hade satt alarm på klockan, men stängde av det och när jag skulle få V att somna om så jag kunde gå upp i lugn och ro så somnade jag själv om! Som tur var kunde Malin och Alva vara räddarna i nöden så vi kom till simmet i tid. Blir mer och mer frustrerad och förundrad över att alla andra ungar verkar helt oberörda av allt. Det är bara Vera som tjuter...lite före, lite under och en h-vetes massa efter. Inte sover hon ordentligt när vi kommer hem längre heller...sitter nu bredvid henne och trycker in nappen var femte sekund, men det verkar lönlöst. Kunde i alla fall måla i 20 minuter direkt när vi kom hem, skynda, skynda! Men jag ska inte klaga...det finns säkert de som har det värre...eller hur? Snälla? :)

Sitter och tittar på en hotellnatt i Stockholm framöver...vi känner att vi behöver komma bort och mysa lite. Vera får hänga med till storstaden. T har dagar att ta ut så det blir nog en fredag-lördag.

Nej, nu vill inte donnan ligga bredvid längre...

Härlig dag med syster-yster!

2009-10-06 @ 16:53:00

Vera och jag har haft en mysig dag på stan med syster/moster. V skötte sig jättebra och var glad nästan hela tiden. Vi fikade "frukost" först på "Espresso house"...himla trevligt med latte, juice och scones med tillbehör för bara 49 kr innan 11.00. Rekommenderas och kommer göras fler gånger!  Efter ett varv på stan så gick vi sen tillbaka och ammade och fikade på riktig fika. En skön cafédag alltså!

Väl hemma inser jag att det verkligen behvövs städas här hemma...det luktar misstänkt mycket från kompostpåsen och toaletterna behöver skuras. Kul!

Nu ringde ännu en Blocket-kund...sakta men säkert!

Vera har lärt sig att snurra runt! Bildbevis finnes...



Ellis corner...

2009-10-05 @ 13:13:39

...är ännu en ny upptäckt bland alla härliga inredningsbutiker på nätet. Helt klart i min stil! Du hittar dit genom att trycka här! Det finns massor av "vill ha"-saker, inte minst till barnkammaren!

Den här spårvagnen med Maileg-kaniner och en Maileg-soldat vill jag....eller Vera ha!

Blocketrensning

2009-10-05 @ 12:43:47

I går fick vi ett ryck och satte in en massa Blocket-annonser. Vi bor ju inte skitstort och har kassa förvaringsutrymmen, så möbler och annat som vi inte är så sugna på att ha framme måste säljas eller kastas. Vi har varit snabba med att kasta saker, men nu tänkte vi prova på den andra varianten. Redan igår vart vi av med min gamla tv...killen prutade, men det var det värt i alla fall.

Hann med ett muffinsbak igår också. Vera hade en skrik- och tjuteftermiddag så det var på gränsen... Mamma och pappa kom förbi för att prova fodret till dopklänningen. Då fick vi en försmak på hur det kommer att låta i kyrkan...halleluja!



Hittade några frusna bullar och fick lite mjölk också till efterrätt idag!



Trist när leksakerna hamnar lite fel och man inte kan ta bort dom själv!

Kanelbullens dag!

2009-10-04 @ 13:59:48

Gud vad gott det skulle vara med en nybakad bulle och ett glas mjölk...finns det något bättre? Det är inte bara kanelbullens dag utan Helénes och Staffans 1-åriga bröllopsdag. Grattis! Tänk vad tiden går fort. För ett år sedan hade jag ålat i tärnklänningen med hjälp av en korsett. Magen hade redan växt även fast Vera inte var många millimeter! Jag mådde pyton, men lyckades ta mig igenom tärnuppdraget och toastmadameuppdraget innan jag "föll ihop". Vi fick smyga oss ut till bilen och åka hem eftersom vi inte ville bli upptäckta med att jag inte druckit. Sen fattade väl hälften i alla fall...

Idag har vi varit på en liten road-trip till Kolmårdens djurpark...s parkering. Vi inhandlade årskort (som alla andra i Norrköping säkert). Vi hade tänkt att gå in, men med tanke på vädret så valde vi att åka hem igen. Tur var väl det för när vi åkte hem körde vi igenom en av de värsta regn- och hagelskurarna jag varit med om!

Nu har T kommit hem  en löprunda och jag ska ta tag i antingen muffinsprojektet eller målarprojektet....eller kanske blir det kanelbullsprojekt?

Fynda, fynda!

2009-10-03 @ 16:53:49

Härligt väder för mys och fix inne idag! Vi drog iväg på en ny liten investeringsrunda idag...Babyproffsen hade 50 % rea idag och vi åkte dit för att kolla om vi hade missat nåt bra. På vägen dit pratade vi om att vi snart behövde fundera på en ny bilstol till Vera. Hon växer väl ur sitt babyskydd till jul kan jag tänka.  Fyndar-familjen hittade en "Britax" där som de använt till lite uthyrning, men som såg fräsch ut. De ville bara ha 500 kr för den! Sen köpte vi en barnmatstol också, en svart "Troll". Den råkade vi få för under halva priset! Fynda, fynda, fynda!!! Vi kände oss rätt nöjda med det besöket. Sen handlade vi lite mat och bakingredienser. Dennis kom förbi med fyra påsar med barnkläder från kusinerna...så de är sorterade in i kartonger nu. Tack så mycket!
Medans T och V låg och sov en stund så målade jag lite...det tar aldrig slut. Köpte två knoppbrädor från "Bruka" i Tranås som jag ville ha vita...måla, måla!

Nu ska jag ge V lite mat, sen duschen och sen är det dags för kusinträff med 15 mer eller mindre kända kusiner!



Lördagsmys i sängen.



Ett av dagens fynd!



Ett av dagens projekt!

Härlig (?) fredagskväll!

2009-10-02 @ 19:30:13

Kom hem ifrån en trevlig tur till Tranås. Det blev lite shoppat, vilket är ovanligt för mig nu för tiden. Jag hade med mig kameran, men tog inte ett enda kort. Nu hade jag tänkt att visa mina fynd...men eftermiddagen har gått i gråtens och skrikens tecken. Får ta det imorrn istället.
T hämtar stenungsbakad pizza och en flaska vin (hos mamma och pappa :)). Vera ville sova istället för att äta, så vi får väl se om hon somnar för natten nu... usch, jag känner mig helt klubbad!

Det blir ännu en kväll med mat och annat gott framför tvn.

Tranås-here we come!

2009-10-02 @ 09:13:35

Sitter och väntar på Jessica som ska ta Vera och mig till Tranås för lite fredagsmys. Hoppas på lite inredningsshopping och framförallt att gnällspiken bredvid mig ska kamma till sig och vara på strålande humör hela dagen!

Drömhem...

2009-10-01 @ 15:02:10

...och lite annat gott (som tog slut innan vi äntrade Rambo igen) blev resultatet av promenaden. Vera sov en liten stund i vagnen. Sen gick vi till mormor och morfar, men morfar är på Ålandskryss och mormor skulle iväg och jobba. Så nu är vi hemma igen och längtar efter T!





Vi längtar efter dig!

Hata torsdagar!

2009-10-01 @ 12:14:01

Det brukar falla in på torsdagarna...då känner jag att jag och Vera har myst tillräckligt tillsammans själva och jag tror V tycker detsamma. Nu vill hon ju ändå inte vara hos någon annan...men hon är lite extra gnällig. Just på torsdagar känner jag att jag har blivit sparkad, riven och slagen tillräckligt av den lilla huliganen, att jag har hört det där häst-gnället (frustande) tillräckligt många gånger och att jag helst av allt skulle vilja att hon var dagismogen!

Men imorrn är det fredag igen och då brukar humöret vara på topp igen. Borde ju egentligen införa en torsdagstradition så att jag får nåt roligt att tänka på. Idag blir det nog bara en promenad till nån trevlig affär som säljer nåt trevligt... ;)

Bara så ni vet så älskar jag min dotter över allt annat och är världens lyckligaste som har fått blivit mamma till en sån underbart vacker liten tjej, tillsammans med världens bästa pappa....men, den som påstår att mamma-livet hemma alltid är toppen...den fet-ljuger!!!!



Vera, den lilla rufskalufsen!