Häckig...

2009-09-30 @ 18:46:21

...blev jag efter badet. Kände av det lite innan men blev lite magsjuk vid lunch. Som tur var sov Vera nästan två timmar själv och jag hann måla skåpet mellan mina turer till "damernas". Sen började jag känna mig frusen och illamående. Myste med Vera i sängen en stund, men sen fick T komma hem. Känner mig lite bättre nu, men trött...har ju inte fått i mig nån mat så det kan ju bero på det. Intressant läsning va? Kom på nu när jag skriver att det här är kanske inte sånt man vill läsa om...men nu har du ju ändå gjort det. Känner du dig frisk och pigg kanske du kan glädjas lite extra åt det! :)

V och T är på turné och ska hämta Winnerbäcks-biljetterna (äntligen) och sen skulle de kanske ta en tur till farfar. Jag ska försöka att plocka lite här hemma...långsamt.

Simma lugnt!

2009-09-30 @ 11:19:23

Hemma igen från badet. Fick bråttom imorse...jag hade glömt att sätta på alarmet igår. Vera hade svårt att somna och jag var trött efter en hel dag själv med henne. Vaknade som tur vid tjugo i åtta och efter dusch, amning, klädpåtagning och så lite frukost var vi iväg kvart över! Vad kallt det var ute! På med mössa och vantar! Vera var lite gnällig idag, men hon verkar ändå gilla att bada. Idag kom hon på att hon kunde plaska i vattnet.

Nu har jag fått söva henne igen hos mig. Hoppas kunna lägga ifrån henne snart så jag får måla skåpet sista gången. Längtar efter att fåå lägga in hennes kläder där!
På tal om fixa, så ska jag nog skriva den där prioriteringslistan nu. Ska rada upp alla projekt jag har i huvudet och rangordna efter prioritet. Order från T! ;) Jag är expert på att vilja göra allt på en gång... Tänk vad mycket jag skulle få gjort om lilla prinsessan kunde sova själv ett par timmar!!!

Är det inte konstigt?

2009-09-29 @ 13:25:31

Kom hem från en kall, blåsig men solig promenad. Avslutade med att titta in hos pappa.. V kunde sitta hos morfar en stund och det tillhör inte vanligheterna...hoppas, hoppas hon börjar känna sig tryggare hos andra nu!

Men på en front har vi inte gjort några större framsteg. Donnan kan vara hur trött som helst...jag lägger mig till och med bredvid med nappen så hon ska känna min lukt, men hon gnyr bara och vägrar släppa ner ögonlocken. Då tar jag upp henne i famnen och innan jag hinner säga "bortskämd" så ser det ut så här...

Vad ska vi skriva idag då?

2009-09-29 @ 09:22:23

Ja, jag försöker underhålla V innan det är dags att ta på dagens outfit och gå ut och gå...hon blir mer och mer rörlig och vill nu gärna vara med vid datorn. Allt ska in i munnen eller slickas på, så hon gör lite utfall mot tangenterna. I morse låg hon inte still i sängen heller utan börjar nästan rulla runt lite smått.
Morgonen är annars bästa tiden på dagen. Man vaknar av att hon ligger och snackar bredvid och så fyrar hon av världens härligaste leende...går nog inte att få bättre start på dagen!

Dopinbjudningarna fixades till igår kväll och postas idag. Skönt att ha det gjort, nu ska resten planeras. Vi ska ha det jätteenkelt med fika efter...men just nu känns den planeringen alldeles tillräcklig.

Linneskåpet fick ett lager med grundfärg igår. Tyvärr blir det nog ingen tid till det idag. T jobbar sent och dopklänningen ska sys lite på. Det är ju om jag får min söta lilla dotter att sova själv idag...men det är väl att hoppas på för mycket.

Veras önskelista

2009-09-28 @ 13:55:31

Veras dop närmar sig och eftersom jag inte är så förtjust i silver-sparbössor, -fotoalbum, -ramar och annat krusidull som bara står och samlar damm i en bokhylla, har jag nu suttit och knopat ihop förslag på vad Vera (läs: hennes mamma) önskar sig! Hennes pappa vill tydligt markera att listan är utan inbördes ordning! ;)

Ska lära Vera allt jag kan om fikandets konst. Har tyvärr inte sett nån tyg-Budapest! ;)

Dessa danskar vill gärna bo i Veras rum!

  • Små leksaks-resväskor i fina mönster och färger och förvaringslådor, t.ex. sådana här!

Veras första resväska som även kan förvara småsaker på rummet.

  • Barnkammarboken, den silvriga har jag hört ska vara bra, men hela serien skulle sitta fint i bokhyllan!
  • Liten postlåda från Bruka. T förstår inte alls vad en sån ska vara bra för...men Vera och jag vet!
  • Böcker får man aldrig nog av!
  • Hållbara träleksaker som den här, den här...en del nyttigare än andra!

Vera  har bara kunnat sova i min famn idag och nu har hon legat här i över två timmar...det börjar kännas i min kropp...och lunch har jag inte ätit. Hon kan nog vakna snart!

 

 

Kära gud...

2009-09-28 @ 09:04:31

...i himmelen...om du nu finns, så låt Veras sovrutiner inte vara nån liten fluga som hon har hållt på med nu i några dagar. Hon sov ju från halv nio till sju och det tycker jag om (men inte mina bröst), T vart lite orolig och ville gärna peta lite på Vera så hon skulle vakna innan han åkte...men hon börjar nog bli en stor tjej nu, försökte jag förklara. Så, låt dessa rutiner vara!

Födelsedagsfirande och fix!

2009-09-27 @ 20:07:41

Vi har haft en skön helg. Synd bara att de går alldeles för fort så att man inte hinner hälften av vad man vill. Vi hade en lugn och skön hemmakväll igår med supergod mat! Vi är ibland alldeles för snabba med att köpa hämtmat på helgerna. Det är ju jätteskönt att slippa laga och framförallt diska...men det blir ju lite dyrt (och ibland tråkigt) till slut. I går snodde T ihop en god cous-cous med grönsaker och till det goda tigerräkor och ett gott grillat lantbröd. Billigt och så j-kla gott!! Sen vart det lite smågodis också, men det var ju ändå lördag...

I natt fick vi sova ut för andra natten i rad...V vaknade inte förrän vid sex. Hoppas verkligen att det håller i sig i veckan också! Vi kom iväg till Bauhaus på förmiddagen och inhandlade färg och brädor till staketet. Sen råkade det bli ett till sängset till V från Babyproffsen....ett rött den här gången. Vi hann med en fika hos mamma och pappa för att lämna lite päron och hämta diverse grejer som kan vara bra att ha. Det finns alltid nåt hos dom som vi behöver! ;) Idag blev det en skrivare och en skyffel.

Dagen avslutades med födelsedagsfirande. Veras farmor skulle ha fyllt år idag så vi tog en tur till kyrkogården för att säga hej. Sen styrde vi mot Lindö för att fira hennes faster. Åt god thai-mat, så nu är vi mätta och belåtna!

V är trött och ska sova nu...



Nya fynd!

2009-09-26 @ 15:24:41

Halva helgen har redan gått känns det som...gick precis upp från sängen där Vera och T fortfarande ligger kvar och sover lite middag. Kändes som vi behövde det, men jag liiite för rastlös för att riktigt slappna av.
Anledningen är detta:




Efter en liten loppistur på förmiddagen vart ett gammalt linneskåp vårt för några hundralappar. Nu står det där mitt i Veras rum och väntar på att få lite färg på sig...vitt förstås.  Vi har ingen grundfärg hemma så jag kan inte börja måla direkt på stubben. Så nu funderar jag över om jag ska åka iväg direkt eller om jag ska hålla mig till imorgon. Det finns ju lite annat att pyssla med hemma. Tvätt maskinerna avlöser varandra (trodde inte att det skulle behövas tvättas så mycket när de är så små!) och resten av hemmet bara väntar på att få sig en rejäl avlusning!

Igår var Vera på bra humör fram till kvällen. Så lunchdaten med Jessica var mycket trevlig. Men tapenaden var ju för fanken slut! ;) Vi skjutsade hem henne till deras nya fina hus i Jursla och så kom T dit sen. På vägen hem stannade vi på Babyproffsen och inhandlade nya fina sängkläder till spjälsängen. 30% rea är alltid trevligt!
Hon fick blå- och vitrandiga påslakan från "Gripsholm"...mamma och pappa har likadana i sin säng.



En kvart efter att vi kommit hem kom Heléne, mamma och pappa med Thaimat och lite vin. De kom hem från Kreta igår och var brunbrända och fräscha...raka motsatsen till hur en annan känner sig. När det gått stupade vi i säng och somnade så fort V blundade ordentligt.

Nej, nu ska jag ta tag i livet igen. Päronen väntar!

Äntligen fredag!

2009-09-25 @ 11:10:08

Det vart en tuff dag igår. Vera var på sitt allra käckaste humör och på kvällen fick hon en magkörare också...åh, vad jag längtade efter T då! Heder åt alla ensamstående föräldrar med småbarn! Men tänk för fanken över om ni funderar på att gå ut på krogen och fixa en pappa över natten...man behöver vara två för att orka om inte annat!

Men natten funkade bra. Hon fick sova bredvid mig...och det verkar ha gjort susen. Hon somnade halv nio, ammade halv fyra och vaknade sen vid sju när pappa ringde. Helt okej!

Vi ska äta lunch med Jessica vid ett...på Paus. Längtar efter lite tapenade! :)

Det vart lite sick-sackat igår på klänningen....som bilr en Klinga/Ericsson-klenod (såklart staffan!).

Ja, just det...måste skriva ut inbjudningarna och skicka iväg dom. Storstädning borde också hinnas med i helgen, bli klar med framsidan, kanske ett Ikea-besök, lite loppisbesök för att hitta ett linneskåp, sopa bort nerfallna päron på baksidan, kanske göra nåt med några päron...eller åtminstone äta ett, tvätta, diska ur bestickkslådorna....och njuta lite med sin lilla familj kanske?! Puh!

Mammalivet på en pinne...

2009-09-24 @ 10:26:26

Har nu varit tvungen att byta total klädsel på V efter en härlig bajsfest. När vi går ner igen så spyr hon ner den nya tröjan...har de nån j-kla radar som känner av när de ska göra sina behov så smidigt som möjligt?!

Annars sitter jag nu och blir sparkad i sidan, plockar upp nappen från golvet var femte sekund och försöker få V att inse att hon faktiskt är trött! Jättekul!!!

Uppdatering efter 1 minut: Ny jättespya... life is fantastic!

Vera o jag...

2009-09-24 @ 09:39:01

...är det nu. Vi skjutsade T till Åby där han blev upphämtad. Skönt att vi kan ha bilen hemma! Jag känner mig lite löjlig, för det är ju inte som om han ska vara borta en vecka...han kommer hem imorrn eftermiddag. Men jag har inte varit själv med Vera över en natt och faktum är att det inte är så vanligt att T och jag är ifrån varandra heller. Men det är nog bara nyttigt.

Det var rätt kyligt imorse och jag kunde då äntligen få testa Veras fina Alfons-tröja. Vi har fått så otroligt mycket fina kläder från vänner och bekanta. Tyvärr har ju vår tjej växt i en rasade fart och har inte kunnat använda alla kläder så mycket som vi hade velat. Den här tröjan är en favorit...



Plufsen...

Fick nyss ett sms från T att han hade glömt sin jobbarväska...får se om vi får ta en tur till Sandvik gård under dagen.

Heléne kommer snart på lite syjunta. Vi ska fortsätta med dopklänningen. Den är tänkt att bli en "Månsson"-klenod som ska gå i arv. Först på tur är Vera och sen är det "Bertils" tur...sen dröjer det nog ett litet tag!

Ingen egentid, men Lasse...

2009-09-23 @ 15:54:35

...blev det idag. Fattar inte vad som hände idag. Varenda onsdag har hon legat utslagen! Så det blev ingen städning, bakning, inga telefonsamtal till vänner man sällan ringer till...

Jag har reserverat två biljetter till Lasse Winnerbäck i Linköping den 11 december. Det var en extrainsatt konsert...får se vad T säger om det. I så fall blir det hans första riktiga Lasse-konsert. Själv är man en gammal räv som ibland utnämner sig själv till ett av de första Lasse-fansen. Eller vad säger du Sofia? Ja, det var tider det på Kåren i Göteborg. Lasse kom som ett litet bihang till Stefan Sundström och Kjell Höglund. Idag är det liiite annorlunda. De bästa konserterna som finns att gå på...så T måste vilja gå! :)

Mamma och pappa...kan V vara med er? Tror inte hon uppskattar musiken riktigt än!

Vad nu då?!

2009-09-23 @ 11:45:49

Vi har kommit hem från babysimmet. Det gick som förra gången....bra innan och i badet och totalbryt efteråt. Efter det brukar ju mammas belöning komma...Vera sover som en stock i vagnen fram till ett-två. Jag har ju såklart en massa planer för vad som ska hinnas med under dessa värdefulla timmar. Bland de bästa timmarna i veckan. Men vad händer idag? Hon vaknar när vi kommer hem! Fram med maten, pumpa i henne...sova nu? Jaha, ska du ligga och snacka lite? Sova nu då? Kanske det...

Tanttidning och godis...

2009-09-22 @ 16:42:25



...tyckte jag att jag skulle ha idag, då jag tycker lite synd om mig själv...Vadå "nu mer i påsen"? Den är ju tom!

Vera och jag tog en promenad och hon somnade faktiskt i vagnen. Fyllde på mitt busskort så vi kan ta en tur till stan på fredag. Innan Vera föddes hade jag storslagna planer om att gå, gå och gå hela tiden. Nu är man lycklig om man hinner vara ute i 45 minuter innan hon protesterar. Så buss in till stan får det bli!
V vaknade såklart så fort vi var utanför dörren och sen har hon varit vaken och gnällig i stort sett hela eftermiddagen. Jag har klistrat på det stora leendet och glatt sjungit för henne hur trött jag är på att höra hennes gnäll osv...känns på nåt sätt lite bättre att sjunga ur sig sina aggressioner, åtminstone så länge hon inte fattar vad jag sjunger! ;)

T är på väg hem nu från jobbet och vi ska väl ta oss ut i ruggvädret oh göra nåt. Ska kolla upp nåt mysigt att göra i höst för oss. Vi måste ha nåt att se fram emot som vi inte behöver vänta ett år på!

Segdag idag

2009-09-22 @ 11:15:03

Har lyckats knixa till ryggen på ett inte för skönt sätt. Har haft ont länge, men nu känns det som en kota eller nåt har kommit i kläm..typ. Går man omkring och bär på en klump på över sju kilo hela dagarna så sätter det väl sina spår. Så är jag ju inte så vältränad heller...

Regnet smattrar på rutan, V har precis haft ett litet utbrott men sover nu på mig, Malou på tv, skulle behöva duscha och tvätta håret....ja, seg- och sunkdag blir det nog. Mammalivet hemma är alldeles, alldeles underbart...

Tinnitus-here I come!

2009-09-21 @ 13:40:41

Vera hörs, det är ju konstaterat. På babysimmet, på BVC...ja, på de flesta ställen vi besöker är hon känd för sin ljuva stämma. Jag tycker alla andra bebisar som jag stöter på gråter lite sött och gulligt...men inte min dotter! Nu på förmiddagen har hon fått ett par såna där riktiga utbrott. När man ska försöka lugna ner henne skriker hon direkt i örat på mig...har jag inte fått Tinnitus inom ett år är jag mäkta förvånad!

Vi har en sån där dag när prinsessan bara behagar sova skönt hos mig...så här sitter jag framför datorn och försöker vara så nyttig som möjligt.

Mina älsklingar...

2009-09-21 @ 08:10:55



...hade det så mysigt igår i badkaret!

Sunkfamiljen...

2009-09-20 @ 18:54:17

...det är vi det! Vet inte om vi kan skylla på baksmälla direkt...vi delade ju i och för sig på en öl till räkmackan i går kväll. :) Hade tagit fram kött till mat idag, men så fick jag ett sånt pizzasug på eftermiddagen. Min käre sambo är inte sen att hänga på, och det vet jag mycket väl när jag hintar om mitt sug. Till det blev det cola och en liten påse godis. Nu hade väl inte det varit för svulligt om det inte var för att vi senast igår lovade varandra att det får vara slut med cola-drickandet och godisätandet på ett tag. Röjde bland återvinningsbackarna härom dagen och då hade vi samlat på oss en hel del pet-flaskor och ölflaskor. Inte bra!!!
Men j-klar vad pizzan var god. Jag åt en vegetarisk och vi handlade dom på Miami på Lindövägen. Det blir det fler gånger...om ett tag...

Vi har i alla fall varit lite produktiva idag. Framsidan är näääästan klar.

Så här såg den ut för ett par månader sedan:

Efter en liten försynt undran från grannen om vi kunde klippa vår stora tuijabuske lite så han kom åt att måla sitt staket, så drog stora byggslaget igång. T vart lite sugen och ringde sin syster som kom med spettet och efter en dryg timme var både tuijan och enen utplånade ...och dom var stora! Grannarna hade inte sett att nektarinträdet gömt sig bakom dessa kolosser...

När buskarna var borta fanns det liksom ingen återvändo. Vi kunde ju inte gärna låta det se ut så här resten av sommaren.

Så nu ser det ut så här:

Det är fortfarande lite fix kvar. Stolparna ska kapas till, överliggare ska på, stolparna får vit färg nästa år....men så är det ju lite lull-lull som ska till! ;)

Jag återkommer med mer kort när allt är klart.

Nu ska T och V bada badkar...jag får assistera bredvid.


Ska nog ta mig ett glas cola först!

Tröttis

2009-09-20 @ 11:33:59

Vi hyrde "Män som hatar kvinnor" igår. För att få se den ostörda så valde vi att vänta tills V hade somnat ordentligt. Det ledde till att vi började se filmen runt tio och alltså var den inte klar förrän runt halv ett. Jag hade inte svårt att hålla mig vaken, för filmen var bra (men inte lika bra som boken)....men jesus vad trött jag var ett par timmar senare när V ville ha mat! Vi har inte riktigt kommit ur sängen än...frukosten är precis avslutad. T ska gå ner och jobba med framsidan nu och sen tar jag över och målar.

Vi zappade förbi "När och fjärran" igår och de var såklart på Mallorca. Har jag inte blivit suktad nog?! De var på tapabaren av alla tapasbarer..."La Boveda" i Palma. Det är ett måste att äta där minst två gånger på en vecka. ;) Drömde mig bort till dadlar med bacon, friterade småfiskar, aioli, goda ostar och Piementos de Pradon! Vi hålller förresten på att odla det sistnämda på baksidan. Köpte frön förra året i nån sunkig turistaffär...men det ser ut att bli ett fat i alla fall med de små godsakerna!

Uppätna Piementos de Pradon

Det ser för övrigt ut att bli en lugn dag hemma...måsta ladda för veckan. Då kommer T att sova borta torsdag-fredag. Han ska iväg med jobbet, så jag och V får vara ensamma första gången över natten. Puh...

Nu ligger hon här brevid mig och snackar högljutt med sin snutteälg. Hon verkar gilla att tungkyssa honom...ska hon verkligen få börja med sånt redan?!

Höstmarknad

2009-09-19 @ 14:43:23

Vi vaknade ganska hyfsat och efter lördagstidning, "Ring så spelar vi" och frukost i sängen tog jag min sedvanliga lååångdusch. Det är man ju inte bortskämd med numer...och jag förundras igen hur man kan skifta i prioriteringar och vad man uppskattar på bara några månader. Nu är det lyx att få duscha och tvätta håret utan att känna sig stressad för att V skriker.
Dennis och Nelly kom förbi en kortis för att utöva den där "tvillingmassagen" som de håller på med ibland...den innefattar ett köksbord och ett par tvillingar på 38 år...gör tydligen underverk! ;)

Vi kom iväg till Färgaregårdens höstmarknad. T var lite orolig över mitt shoppande. Jag handlade inte ett dugg.



Vart sugen på att binda en höstkrans till dörren. Men framsidan ska nog få bli klar först...ska ut och måla klart läkten strax.

Vi hann med lite schampo- och duschkrämsshopping på ÖB och lunch och blöj- och "annat jox"shopping på Maxi. Nu är vi lite trötta alla tre och de två största skulle gärna vilja gå och lägga sig och sova en stund...men det kan vi nog fetglömma!

Mys på stan!

2009-09-18 @ 16:54:35

Vera och jag tog bussen ner till stan och mötte upp T som kom från jobbet. Hon somnade i vagnen så vi kunde äta lunch i lugn och ro. Vi satte oss på "Paus", som har bra lunch tycker jag. Gott bröd och tapenade i salladsbaren...skulle kunna äta mig mätt på bara det. Men det gjorde jag inte...det blev kyckling och glasnudelsallad. Sen lyckades vi faktiskt shoppa lite kläder. Alla i familjen fick nåt...T och V köpte ett varsitt par jeans. Veras var något mjukare i modellen... Jag köpte två tröjor på Sisters och en blus på HM. Vi hann med en fika på Lindahls också.Vi hade en riktig mysstund på stan och Vera var snäll hela tiden. Hon var inte så sugen på att ligga i vagnen utan ville komma upp och titta hon med. Tror hon kommer tycka bättre om att sitta i vagnen sen när hon blir lite större.

Nu kapar T till de sista läkten som jag ska grundmåla sen. Förhoppningsvis kan vi bli hyfsat klara med staketet i helgen! ska bli så skönt att få lite ordning där ute igen.



Så här kan det se ut hemma hos oss...V är med inne på toaletten så mamma  får lite lugn och ro!

Fredag, fredag, fredag!

2009-09-18 @ 09:02:55

Trodde inte att jag skulle längta så mycket till helgen nu när jag inte jobbar. Har ju lyckats släppt jobbet ur mina tankar helt, nästan i alla fall. Men när fredagen kommer känns det så skönt! T ska sluta vid lunch idag så Vera och jag möter nog upp honom på stan för lite mys.

Hon har inte fått någon feber än, så jag hoppas inte den kommer idag. Hon var ganska svårsövd igår och nu är hon grinig också. Väntar på att hon ska bli så trött att hon slocknar igen så att jag kan sova lite till jag med...jag var så trött i natt! Satt och somnade ifrån henne flera gånger och till slut fick hon lägga sig mellan oss så att jag kunde ligga och söva henne. Det gick lite bättre.

Mamma och pappa ringde från Kreta igår. Resan hade gått bra och de hade fint väder och var redan lite bruna!

Å...kan man få ta semester från det där gnäll-ljudet?! Vera, kamma till dig nu!

A-barn!

2009-09-17 @ 17:41:17

Hon var så duktig min lilla prinsessa! Hade hon varit några år äldre hade vi gått raka vägen till leksaksaffären och köpt nåt fint till henne! :) I vanliga fall brukar hon få hysteriska utbrott när vi ska väga och mäta...men nu var hon lugn, så lugn. Klumpen väger 7240 g och är nästan 64 cm lång...stora tjejen!
Sprutorna gick som en dans både för henne och för mamma. Hon grät lite precis efter...men det gick över fort. Nu väntar vi bara på reaktionen som kan bli lite feber. Atingen blir hon gnällig eller så sover hon mer. Vi hoppas på det sista!

Matro...

2009-09-17 @ 13:07:44

Har varit ute på Babybjörns-promenad och spanat på hus. Det får jag aldrig nog av...spanar in trädgårdar och försöker föreställa mig lite hur det ser ut inne genom att kolla gardiner osv. Ja, jag är ju knäpp har jag ju sagt!
Vera tyckte det var mindre kul och somnade.

Jag passade på att svänga ihop gourmetlunchen; snabbisar med köttbullar, grillkrydda, ketchup och parmesan och lagom till det var klart hände det här otroligt otippade...

 

Ja, för er som inte ser så fick hon såklart rycket och började stortjuta! Så maten intogs försiktigt med henne i famnen. Till efterrätt klämde jag chokladbiskvi...er. Älskling, de höll på att bli gamla...och jag vill inte att du äter gammal mat så jag gjorde det enda barmhärtiga och åt upp...alla. Älskar dig, puss, puss!

Nu sover hon igen och jag ska passa på att vila lite så jag fixar sprutorna i eftermiddag! :)

 

Utomlandslängtan.

2009-09-17 @ 09:26:09

Nu är nog mamma och pappa på plats på Kreta...suck, vad skönt för dom. Längtar verkligen utomlands! Det blev ju av förklarliga skäl ingen resa den här sommaren. Inte för att jag är bortskämd med resor, men nån per år har det ju blivit de senare åren.  Mallorca är ju favoriten för sommaren. Det har blivit några vändor dit sen jag bodde där några månader. Vissa (ganska många :)) tycker jag är tråkig som åker tillbaka (ibland till samma hotell också), men jag kan aldrig bli uttråkad där. Nu har jag oftast åkt i en period då jag bara känner för att bara vara. Man vet att det är en bra strand, man kan några favorithak, man hittar i Palma. Men så kan man också hyra bil och åka på upptäktsfärd. Förra året hittade jag och T en superhärlig strand som inte var så belamrad med folk. När vi kom på morgonen var det bara vi två...och en kvinnlig nudist som tyckte att vi hade alldeles för mycket på oss! ;)

Den här bilden är ju lite kul med tanke å vad som hände för oss alla sen...ja, inte för Staffan kanske.

 

Lilla bönan har somnat om bredvid mig här, men så fort nappen ploppar ut så vaknar hon till. Bara för jag skrev så, så somnade hon om nu utan nappen. Bra Vera. I natt var hon inte lika duktig. så fort jag trodde att hon sov gott och jag hade smugit tillbaka under täcket så tappade hon nappen och fick ett ryck. Det hände mer än två gånger...Jaha..nu vaknade hon här igen...ska lägga mig bredvid henne och se om det blir bättre.

Dagens fråga lyder...ska Mia hinna duscha innan fyra idag?!

Vem är du?

2009-09-16 @ 11:39:43

Har inte kommit ifrån soffan och datorn än...så det här får väl räknas som min vila! Har läst lite andra bloggar nu och länkat till en del av dom som jag läser regelbundet.
Men så vart jag lite nyfiken på vilka ni är som än så länge har hittat hit...kan ni inte lämna en liten kommentar så får jag stilla min nyfikenhet! Snälla... ;)

Min lilla badprinsessa!

2009-09-16 @ 10:52:33

Vera klarade av att bada idag utan att gallskrika! Tjoho, vad skönt! Vi bytte om utanför omklädningsrummet och struntade i duschen...ledaren gav tipset förra gången....och sen gled vi ner i vattnet lite lugnt och det gick vägen! Ville inte utmana ödet och gick upp när det var fem minuter kvar. Men då började skrik- och hysterifesten! Damen gillar inte omklädningsrum kan vi lugnt konstatera...åtminstone inte när man är trött. Liiite konstiigt tycker jag ändå att det är att hon är den enda som gråter. Alla andra ungarna ligger så nöjt och jollrar på sin lilla filt. Nej, Vera skriker hysteriskt så hela hon blir röd!

Nu ligger hon kvar i vagnen och sover. Hon rör lite misstänkt mycket på sig så jag är rädd att det kanske inte blir någon repris från förra veckan då hon sov i tre timmar.

Vi skulle egentligen vara på föräldrargrupp nu, men jag kände att det inte var läge att stressa dit blöt och dan...och inte så välduschad...och sen behöva ta upp henne från vagnen. De vet att jag har babysim innan, så jag hoppas de förstår var jag är. Vi får väl se om jag kan fortsätta gå på träffarna.
Imorrn ska vi dit i alla fall och då ska Vera få ett par sprutor... Jag har ju lite sprutfobi så jag ska verkligen försöka hålla mig i skinnet så att inte JAG börjar tjuta! ;) Vill inte riskera att föra över någon som helst rädsla på henne, även fast hon är lite liten än kanske. Men känner jag min dotter rätt så lär vi få vara med på ännu en skrik- och hysterifest imorrn vid fyratiden! :)

Ska passa på att få lite gjort hemma. Det blåser rätt ordentligt ute, annars hade jag kunnat grundmåla de sista läkten till staketet. Men jag satsar nog på lite innesysslor. Sen ska jag försöka hinna med lite vila också. Det blir en lång dag igen, för Tony kommer hem sent ikväll. Ska nog passa på att ta en promenad till mormor och morfar. De åker till Kreta imorrn, de fuskisarna! Vad skönt det skulle vara att få komma bort lite!

Dåligt humör.

2009-09-15 @ 21:37:56

Har varit på dåligt humör hela dagen...eller så är jag bara för trött. Svårt att veta vad som är vad tycker jag ibland. Ska bara spy ut lite...Vera har varit sur hela dan, jag var oduschad med fett hår och hår på benen, jag tappar hår som bara f-n, min hy har sett bättre dagar, V sket ner sin tredje pyjamas på bara ett par dagar, jag hann inte tvätta, kompostpåsen var överfull, full med småflugor, luktade skunk och gick sönder när jag skulle ta upp den...ja, det var väl en del av de saker jag stört mig på idag.

När T kom hem så åkte jag ner till Prix och lämnade tillbaka den lilla bit som fanns kvar av Budapest-stubben från igår. Fick pengarna tillbaka utan snack...och det var tur för tanten kan jag säga. Hon hade blivit chockad av det vokabulär som hade kunnat komma ur min mun om det hade blivit tjafs. Handlade lite nödvändigt och lite onödigt också. När jag kom hem stack T ut och sprang en runda. Sen var det min tur att motionera. Jag släpade benen efter mig en runda...fick i alla fall lite egentid och lite frisk luft. Men det hade hunnit bli lite kallt ute tyckte jag!

Är nu nyduschad (och ansad) och sitter i sängen med nya påslakan. Det är bland det bästa jag vet! Att vara nyduschad och få krypa ner i sköna lakan som luktar gott!

Men de bästa jag vet är min lilla familj...min älskade T och lilla V. Ni är det bästa som hänt mig och jag är så lycklig som har er! Puss!

Tråkdag!

2009-09-15 @ 14:43:32

Det är redan eftermiddag och det har inte hänt ett skit idag! Vera är på tråkhumör, så tjuter hon inte så sover hon...och då såklart inte själv utan i min famn! Så då är datorn min räddning. Jag plöjer igenom x antal inredningsbloggar under en sovstund. Det värsta är ju att jag blir så väldigt sugen på att göra om och fixa till en massa här hemma...men var finns tiden och pengarna?!

Nu har hon vaknat igen och peppar, peppar ligger hon nu och vaknar till utan att tjuta. Vi kanske kan få en trevlig stund tillsammans nu?

Bäst jag passar på, så hej så länge!

Morrn, morrn!

2009-09-15 @ 09:03:23

I natt har jag varit uppe med Vera lite mer än vanligt. Hon var ovanligt pigg och högljudd när hon ville ha mat. sista gången tog jag med henne in i hennes rum och satt mig framför tvn när hon skulle somna om. Stackars T hade ont i huvudet och behövde så mycket lugn och ro han bara kunde få. Man är inte skitpigg och skitglad när man är uppe sådär...och allra gladast blir man när man verkligen har suttit en bra stund med henne och tror att hon sover hårt...så lägger man ner henne i sängen och då får hon värsta rycket och är helt plötsligt aspigg! Då är inte mamma så go och tas med! :) Sådär bäng var hon i går kväll med...jag gillar inte att vi plockar upp henne ur sängen när hon tjuter (tänker att det kan bli en vana)..men vad f-nken gör man?

Såg i alla fall den där serien med de tre bimbobrudarna i Hollywood. Vilka spån! Värst var hon Anna Anka...skönt namn förresten. Har aldrig sett nån mer ensam och bitter människa. Hon lär ju bara ha gift sig med gubben för pengarna. De verkade ju inte ha nåt liv tillsammans i alla fall.

Idag blir det nog en lugn dag. Vera börjar bli lite trött igen och kom upp i min famn nu (jag tog upp henne alltså...såååå mycket hände det inte igår...men jag längtar till den dagen hon kommer och kryper upp i famnen själv!) så hon somnar nog om snart. Då ska jag med det! Sen vore det kanon om hon kunde sova själv några timmar på dagen så jag får fixa lite hemma. Jag har ju t.ex en dopklänning som ska sys!

Ingmar...Vera hälsar att hon gör allt för att suga ur energin ur sin mamma redan nu så det ska bli riktigt skoj när den där andra perioden kommer! Längtar efter er!

Vet inte riktigt....

2009-09-14 @ 20:49:17

...om det hände nåt märkbart med lilla V. Men okej, hon var väldigt gnällig under "kalaset" och nu ligger hon här bredvid mig och suger på nappen och kollar in vad morsan sitter och gör. Kan bero på att klockan är "läggdags" och att vi bara väntar in pappa som varit på möte på jobbet, innan det är dags att nattas. Och nu kom han hem! Skönt... Man märker av att man är själv hela dagen. Man gör ju inte fööör mycket under dagen, men ändå är man helt slut när man går och lägger i sig. Dagens projekt var att ta en promenad till Prix för att inhandla en Budapest-stubbe till det stora tremånaders-kalaset. Vera tycker ju sådär om att åka vagn så man måste passa in när hon är trött och ska sova. Idag tjöt hon bara på vägen hem.

Moster Heléne, morbror Staffan och mormor har varit här med presenter och fikat på stubben..som var gammal (så den ska jag nog försöka gå tillbaka med imorrn). Staffan och Heléne tackade ja på Veras fråga om de kunde tänka sig att vara hennes faddrar. Hon kan inte få bättre faddrar!

Vera trivs bra hos Staffan och det är ju bra att han tränar på tills "Bertil" kommer ut. Ledsen mamma...men jag ville ha med dig på bild fast du blundar!

 

De här fina presenterna fick Vera. Tröjan passar ju damen perfekt! Bitringen har hon redan provat.

 

Vera 19.35....ingen vidare skillnad märkte man....

 

Nu ska damen nattas och sen ska jag titta på de där Hollywood-fruarna...

 

Det är 19.35 det händer!

2009-09-14 @ 08:16:55

Ja, ikväll 19.35 är det tre månader sedan hon ploppade ut. Ploppade och ploppade förresten...ja, ja det kanske inte är så där jättemånga som vill läsa om förlossningar i bloggar! Direkt efter hade jag verkligen inte någon förståelse för de kvinnor som skriker ut "det var underbart...det kan jag göra imorgon igen!" Vilka puckon!!! Men nu några månader efter så har jag glömt bort det som var jobbigt och gjorde ont...det mesta i alla fall!

Det är i alla fall idag det ska hända, det magiska. Jag tycker att vi under den här tiden (som inte varit en dans på rosor) har fått höra att vid 3-månadersålder så vänder det. Då ska det hända nåt med Vera som gör att hon blir både gladare, sover bättre, får mer rutiner, osv osv. Jag ser verkligen fram emot kvällen. 19.35 ska jag sitta bänkad med en godispåse och bara stirra på prinsessan! Är det så mycket som händer så borde det ju synas på henne!






Vi började se den där filmen baserad på Mari Ljungstedts romaner igår på fyran. Har läst många av böckerna och tycker att de är jättebra. Gillar när de utspelar sig på Gotland. Det började ju bra, verkade vara mycket bra skådespelare...men hälften av dem var ju tyskar ju! Det går väl an i Beck-filmerna när det är en som knappt har några repliker...men här var det ju huvudpersoner! Gick inte att koncentrera sig på något annat än att irritera sig på deras osynkade munnar...så vi släckte och gick och la oss istället. Somnade på två sekunder!

Nu har Vera somnat om och jag har lyckats lägga ifrån mig henne och hon sover fortfarande...duscha eller sova lite jag med? Sova blir det nog.... T kommer inte hem förrän sent ikväll från jobbet och är V på det humör hon var igår så behöver jag all kraft i världen för att inte "go bananas". Men bara fram till 19.35! ;)

Härligt, härligt....

2009-09-13 @ 20:50:22

....är det att ha barn nästan jämt...men ibland vill man bara gå och lägga sig och dra täcket över huvudet!

Idag har lilla prinsessan tjutit mest hela tiden. Vi trodde att vi skulle få henne att sova lika bra på eftermiddagen som igår, men det lyckades inte så bra.
Nu sitter jag med henne i famnen, och nu tror jag nog att hon kanske somnar för natten snart, framför "Ensam mamma söker". T´s gamla fotbollskompis är ju med så han sitter bänkad bredvid mig. Det skulle han nog i och för sig göra i alla fall. TV´n har varit vår bästis under sommaren. En sommar som vi inte glömmer i första taget, den bästa och värsta sommaren i mitt liv i alla fall!

Vi svullade varsin fetpizza med cola (zero till T´s stora besvikelse) så nu får vi försöka vara lite nyttigare i veckan. Det är ju så j-kla lätt att fika och äta godis när man är hemma hela dagarna. Ja, just det...Veras moster har ju utlovat en liten Budapest-bakelse för att fira Veras tremånadersdag imorrn! Gött!


Slödag idag...

2009-09-13 @ 12:46:33

Det känns som det är det vi orkar med idag tror jag...att slöa alltså. Just nu skulle jag kunna döda för en påse godis. T påminde mig om att vi hade godis igår men att det var två stycken som åt upp det.  "Ina och Moa" försökte jag. "Ingela och Mia" var det rätta svaret... Vår osociala dotter tyckte att det var mindre kul att ha gäster igår. Efter att ha sovit en bra stund på eftermiddagen tänkte ju vi att hon skulle vara på strålande humör och bara sitta och jollra...men icke! Vi fick henne till slut att somna framåt tio, sen sov hon hela natten fram till sex och efter amningen somnade hon om till nio!! Så anledningen till att vi är slöa idag är nog att vi fått sova för mycket! Det är nästan så vi misstänker att hon börjar bli lite sjuk när hon sover så mycket...



Hallå där!


Pappa är sååå rolig!


Man kan undra vad vi beöver våra köksmöbler till...



Efter en lång morgon i sängen med frukost och mys är T ute nu och kapar till och sätter upp läkten som jag målade klart igår. Den verkar ha klarat sig fast det regnade i natt. Sen har vi nog bara en tio kortare läkt och en överliggare kvar att måla...ja, sen ska ju heeela staketet målas en gång till. Sen ska utemöblerna få sig ett lager färg till. När vi är klara med det ska trappen inne målas och sen har "frun" i huset bestämt sig för att ha ett vitt kök också! Jag kan förstå att han blir trött på mig ibland, min älskade! ;) Jag får nog vänta lite är jag rädd...

Det luktar inte godis och rosor om min dotter nu. Får ta en tur till skötbordet så att hon luktar mumma tills mormor kommer straxt. Dags att vakna nu Vera!

Nio läkt...

2009-09-12 @ 16:40:32

...till staketet är nu målade, Vera sover skönt på soffan, T sitter och har kontrollen över kontrollen bredvid mig...om en timma kommer Nordenbergs och myser på middag. Ja, livet är rätt okej!

Vi kom iväg till Söderköping med Platins för att bevittna lite muppar som gled omkring i medeltida kläder. Nej, det var elakt...de har ju bara ett härligt genuint intresse. Lite som mitt inredningsintresse...typ... Nej, men det var mysigt och det var ju härligt väder ute. Vi satte oss och åt lunch på "Creperiet" vid kanalen. Sen tyckte Vera att det var dags att dra hemåt. På vägen gick vi förbi klädboden där de har lite snygga kläder i marin stil. De reade ut allt och jag hittade två svindyra tröjor (som blev lite mindre svindyra efter rabatten) som jag provade. Superfina, men satt inte helt perfekt så som jag tyckte att de skulle göra för det priset. Att jag hörde Vera vråltjuta utanför kanske spelade en liten roll...

Sitter och tittar på en av våra tavlor som ska sättas upp. Den ena har vi klätt med tyg som vi hittade billigt på Ikea och den andra hade jag tänkt att jag skulle måla på. De är ganska stora, 1x1 meter, så mitt projekt kanske är lite högtravande. Hade kanske tänkt att måla den här bilden...vad tycker ni?

Lördagsmorgon!

2009-09-12 @ 09:14:23

Älskar lördagar! Det bästa som finns är att sitta med lördagstidningen, äta frukost och lyssna på "Ring så spelar vi". T tycker att jag beter mig som en pensionär..."but he loves me anyway". Nu var det ett tag sedan jag hade tid att lösa melodikrysset...men då får han nästan spelet! :)

Vera har sovit gott hela natten så hon har två hyfsat pigga och nöjda föräldrar. Lika nöjda var inte de två "mjölkmaskinerna" som inte hade fått tömma sig på tolv timmar...aj, aj...fick gå upp och pumpapa, pumpapa innan prinsessan behagade att vakna. Nu har hon somnat in igen mellan oss i sängen.

På dagens schema står ett besök i Söderköping nu på förmiddagen. Sen ska det handlas, målas staket och förbereda inför kvällens middagsgäster.

Laddade in lite kort från gårdagen...





Egenplockade nektariner.




Myskväll ute på altanen hos Jessica och Daniel igår.




Vera myste hos pappa.



Den här snygga lyktan fick värdinnan av mig i födelsedagspresent/inflyttningspresent....och den
premiärtändes igår. Den skulle ju passa utmärkt på vår nya framsida....kaaaanske måste köpa en egen!


Nu är det dags att ta sig upp ur sängen och in i duschen!

Kom på en sak...

2009-09-11 @ 22:45:59

...påmindes om nu att det är 11 september idag. Tänkte då tillbaka till 2001 då terrorattacken var. Då låg jag med hög feber i mitt rum på Mallorca. Såg på spansk tv att det hade hänt nåt stort och mitt i feberyran så förstod jag till slut vad som hade hänt. Ja, ja...det fick mig bara att tänka tillbaka på den tiden då jag var barnflicka år två små busfrön där på ön.

NU ska jag gå och lägga mig!

Tillbaka i cyberrymden....

2009-09-11 @ 22:41:33

Lyckades trycka mig ur internetvärlden i torsdags...det är först då man inser hur beroende man är av att ständigt kunna koppla upp sig. Lite läskigt faktiskt! Bankärenden och annat väsentligt (Facebook, bloggar,  osv :)) går helt plötsligt inte att genomföra.

Men nu kom vi nyss hem från vår personlige dataingenjör Daniel och han  fixade det såklart! Vi passade på att vara lite sociala (för ovanlighetens skull numer) och bjöd in oss på lite grillad korv och mys på altanen i nya huset. Mycket trevligt! T fick vara chaufför så att jag kunde ta lite vin. Han har därför precis gett Vera lite ersättning i flaska. Det är så mysigt att se dem tillsammans på det sättet!!

Ska gå upp och mysa med mina två älsklingar innan båda somnar ifrån mig där uppe!

Köpa frukt?

2009-09-09 @ 12:21:09

Nej, det behövs ju faktiskt inte då vi kan plocka våra alldeles egna nektariner på vår framsida!

 

 

Kom på att det är bäst att ta några kort på trädet, nu när det är fullt med frukt...de börjar nämligen mogna i en väldans fart, så snart står det där bara grönt som vanligt.

 

Det vart en rensning under trappen. Hittade inget bra slippapper till staketet...annars hade det varit skönt att få gjort. Det är nästan som om man blir lite handlingsförlamad när hon sover så här länge...

 

Det kom förresten förbi två blådårar förut! Den ene på en åkgräsklippare ch den andre med en grästrimmer i högsta hugg...och förde ett j-kla liv! Hade de väckt Vera hade jag personligen jagat ut dom ur Smedby!

 

Ska planera lite inför dopet den 1 november. Det är väl bäst att vara ute i god tid tänker jag om det ska bakas och stå i! Så här ska skrivas lite listor...något som jag är känd för i min familj. Älskar att skriva listor med planer för vad som ska göras och liknande. Min far tyckte däremot att jag lade mer tid på att göra snygga listor än vad jag gjorde på att verkställa sakerna jag planerade när jag var yngre. Hoppas jag har blivit bättre på det nu...

 

 

 

Det här är belöningen...

2009-09-09 @ 11:06:39






...efter ett skrikpass på babysimmet!

Det gick liiite bättre den här gången. Efter att ha tjutit rejält med pappa i omklädningsrummet, så kunde vi vara i bassänegn nästan hela passet. Visst var vi tvungna att sitta på sidan med henne. Vera tycker tydligen inte om att vara med de andra bebisarna i ringen...verkar inte lovande för framtiden! ;). Visst grät hon lite, men på det stora hela får vi väl ändå vara nöjda! Hon har för vana att slumra in någon timma just vid den tiden då hon ska vara glad och hoppa i plurret. Efter ännu en skrikfest (älskar det uttrycket) i omklädningsrummet så slocknade hon direkt i vagnen. Nu ligger hon där så gott ute på framsidan. Det gör hon aldrig annars!!! Som sagt...bara det är värt de 1800 kr som kalaset kostar!

Nu borde jag verkligen inte sitta här och slösa bort massor av dyrbar tid...vad ska göras? Måla staket, rensa under trappen, rensa i klädkammaren....sova?????

Tonårstrots!

2009-09-08 @ 19:34:03

T kom hem lite tidigare idag för att kunna följa med på återbesök till MVC. Jag har haft en ganska klängig Vera hemma idag så det har inte blivit så mycket gjort här hemma...jag hade inte fått i mig någon vidare lunch (=frukostmackan som T gjorde till mig imorse). Det märks ganska så väl på mig när jag är hungrig och trött...idag var jag tydligen väldigt lik en fjortis i mitt sätt enligt min käre sambo!
Det blev ett snabbstopp på McD för att klämma en meny var innan vi skulle hämta upp vårt senste Blocket-fynd på en mack i närheten. Har suktat länge efter ett mjukt babygym, men de är ju så j-kla dyra! Hittade ett Bamse-gym häromdagen för 250 kronor istället för nära 700...så det fick det bli.
Nu hoppas vi bara att Vera tycker att den är värd pengarna. Hon såg rätt skeptisk ut när hon provlåg den förut.

Har fått ett litet träningsschema av min personlige tränare (läs sambo). Det är uppsatt på kylskåpet och ska få mig att prioritera mig själv och min kropp lite mer. Så nyss kom jag hem från en rask promenad på 45 minuter! Väldigt skön när man väl är ute. Hade jag själv fått välja hade jag nog satt igång och röjt hemma under en timma....sån är jag!

Imorgon är det dags för babysim igen. Den här gången följer pappa med också...känns bra eftersom Vera gjorde debut på badet sist med sin ljuva skrikstämma!

Nu har vi en dotter som antingen har ont  magen eller är övertrött. T går omkring och vaggar henne i famnen nu med den klassiska tretakten. Ska nog göra mig klar för att ta över!

Jaha, då får vi se....

2009-09-08 @ 12:37:58

...hur det här går!

Efter att jag har varit ensam hemma med Vera i över en månad nu, så inser jag mer och mer för varje dag att livet för alltid är förändrat. Underbart härligt på extremt många sätt...men också lite skrämmande.

Jag har i alla fall spenderat en del tid framför datorn, då V har för vana att sova gott i min famn och inte själv på filt (man vänjer sig vid pekfingervalsen!). Läser en del bloggar och vart lite sugen på att testa själv...kan vara skönt att skriva av sig lite! Så nu testar vi ett tag så får vi se vart det tar vägen...