Tjejhelg!

2010-02-28 @ 11:06:38

Vera och jag är ensamma hemma i helgen. T är ute på grabbhelg i skärgården. Igår hade vi en lugn förmiddag hemma. Vi kom nog inte igång förrän efter lunch...och den åt vi sent. Vädret lockade ju inte direkt. Men på eftermiddagen tog vi oss ut till bilen och åkte och fikade hos Jessica, som också var ensam i helgen. Vi passade också på att handla lite gott till kvällen. Man får passa på att äta precis vad man vill när man är ensam! ;) Hon somnade lagom till Melodifestivalen. Jag ville mysa lite och la henne bredvid mig i vår säng. Skulle nog inte gjort det...hon sov rätt oroligt. Så vid tio gick jag upp och la mig också. Tyckte låtarna igår var helt okej....ja, förutom Py och de där "idioterna"!

Vi får vänta några timmar till på T. V ska väl sova snart antar jag, men sen får vi se om vi åker nånstans och myser.

"City Gross" i Mantorp...dagens hjältar!

2010-02-26 @ 18:15:27

Ja, nu är det några dagar sedan jag skrev. I måndags hade vi pysslat och knåpat klart och lade inbjudningskorten till vårt stundande bröllop på lådan! Härlig känsla! Lite skönt att det är officiellt nu. Ibland har det känts som man gått omkring och blåljugit. Korten har varit ute på vift i veckan.Många kom fram på tisdagen (och jag mitt nöt skrev då på Facebook att det var officiellt...trodde att alla fått det...), men några fick vänta tills igår. Hoppas att alla kommit fram till gästerna nu. Att skriva gästlista till en sån dag är ju ursvårt. Tyvärr har vi ju en maxgräns hur många som får plats, så någonstans måste man ju dra gränsen. Men det känns lite i magen när man stryker personer från listan. Usch... Men vi är jättenöjda med slutresultatet och ser SÅ fram emot den 7 augusti!

Vi har redan börjat samla på oss saker till bröllopet (lite rea här och lite andra fynd där)...bland annat har vi fyndat vinglas för en tid sedan, men bara till 3/4 av gästerna. För några veckor sedan läste jag på den här bloggen att hon köpt liknande glas på "City Gross" billigt. Vi åkte till "vårt" och tittade, men inget. Jag gissade att de var köpta i Mantorp och igår när vi kom hem från en härlig middag ute så hittade jag deras hemsida och mailade och frågade om glasen. I morse hade vi fått svar! De hade glasen och kunde lägga undan dom. Vi svarade att vi skulle försöka komma under dagen. En kvart efter ringer det en tjej och säger att hon kan ta med dom när hon ska hem till Norrköping. Snacka om service!!!

Så nu är T iväg och hämtar dem och handlar lite och jag är hemma med en tjutande V. Jag knäcker ryggen om jag ska gå omkring med henne så mycket som hon  vill. Nu har jag sagt nej och det betyder att jag har en stortjutandes, illröd dotter i knät som inte tycker något annat är roligt! Kul om det fortsätter i helgen då vi är ensamma! Vi har köpt en gåstol, men den tycker hon inte är kul än. Nu äntligen...napp och barnkanalen och lite mammagos fick en lugnande effekt. Kanske är lite hängig?

Annars har vi mest hängt nere på stan i veckan. Har kommit hem med lite nya kläder, bl.a  en vårjacka (längtar!), och lite böcker. Idag var T ledig och vi planerade ett besök i Vingåker på outleten. Men imorse ställde vi in det pga väglaget. Onödigt att ta risken... Det blev ytterligare mys på stan. Vi träffade farfar och fikade med honom.

Ikväll ska vi mysa hemma med lite gott och så gissar jag att det blir OS!



Nej, jag fick inte komma iväg!

2010-02-20 @ 17:18:15

Förstod det ju nästan igår, men kände mig ändå vid gott mod i morse när jag tog bussen mot tågstationen. Vid åtta stod det att tåget  skulle gå ordinarie tid tjugo över, två minuter senare var det försenat en halvtimma och tio minuter senare var det inställt! Tåget som vi kunde ta en timma senare kaaanske skulle avgå en halvtimma efter ord. tid...bussen som de kunde sätta in var tvungen att vänta på ett tåg och det kaaaanske skulle komma fram någon gång idag. Var det sånt kaos på morgonen när det ändå var hyfsat lugnt ute så kände vi att vi inte ville vara med i Stockholm ikväll då vi skulle hem. Kloka som bara 30+:are kan vara så bad vi att få pengarna tillbaka (inga problem...tack SJ!) och sen tog vi en mysdag i Norrköping istället. Vi startade med god hotellfrukost för att lyxa lite. Se påbörjade i vår promenad runt i småbuteikerna där det var öde idag. Ja, jag shoppade lite på stan, men långt ifrån vad jag hade gjort i Stockholm (säger vi). Det blev en vårhalsduk till mig och lite mer till Vera...jätteförvånande. Lite basplagg i stl 80 som hon snart går över i och världens finaste vårjacka som jag inte kunde motstå!
Nu är jag hemma hos mina två älsklingar och kan mysa ikväll.

Skulle vara just min tur...

2010-02-18 @ 12:36:55

...att det blir som man tror, ett snökaos på lördag. Tågen kommer vara inställda och vi kommer inte komma till Stockholm. Pessimist? Jag? Nähä... Igår näär jag släckt datorn och borstat tänderna kröp jag ner i sängen bredvid T som tittade på OS. Jag kände mig inte alls på topp och låg ju då naturligtvis och klagade över detta och att jag kommer vara sjuk på lördag...skulle just vara min tur, som sagt! Märks det att jag ser fram emot min lilla mini-semester?

Vera och jag har ätit lunch nu och går fortfarande omkring i lite myskläder. Ja, Vera går också. Inte själv än dock utan kräver, och då menar jag KRÄVER, att bli transporterad runt med hjälp av två fingrar. Min rygg mår sådär av det. Har man tur lyckas man distrahera henne med lite leksaker ibland.

Den femte tanden har en annan påverkan än på humöret har vi upptäckt, tror vi i alla fall. Vi har haft en åtgång på blöjor som vi aldrig haft förr. Ibland krävs det ett bad också.

T kommer nog hem rätt tidigt idag ooch då ska vi vara duktiga och åka och handla. Ja, det är ju kanske inte så duktigt i sig...men nu har vi bestämt vad vi ska äta nästa vecka och ska handla för en hel vecka! För oss är det ett "hallelujamoment"!. Vi får väl se om det håller en vecka.

Jaha, då ska vi gå och göra av med en blöja till.


Trist läge...

2010-02-17 @ 21:25:00

...kom precis ut till sovrummet efter att ha blivit avbytt av T hos V....Anja kraschade ordentligt nyss. Såg inget trevligt ut alls. Usch o fy! Hon såg ju ut att vara rätt okej efter i alla fall.  Det är som jag alltid har sagt...sport, det är farliga saker det där! ;)

Annars är det hyfsat här hemma. Har känt mig rätt hängig och tung idag. Just nu känns det som att jag skulle somna så fort jag lägger huvudet på kudden. Hoppas bara V finner sig i att sova ordentligt i natt....mamma behöver sova!

Efter skidskytteguldet igår så var vi lätt euforiska här och det var svårt att slappna av.  Jag satte i en lur i örat med sportradion på...kommer ihåg segment av nattens sändningar då jag vaknade då och då...men jag kan ju också ha drömt! örde när det stod 3-3 mellan Sverige och Danmark i curling, jag hörde också när svensken inte riktigt satte sin kvadruppel (så kan det väl inte stavas va?) och sen satte ner handen vid nästa hopp...sen har jag för mig att det var nån korean eller nåt som satte pers med 90 poäng typ. Men något som jag absolut drömde var att jag var på fest med Lasse Winnerbäck med band. De körde en låt och jag kommer ihåg att jag dansade och sjöng som en tok så att Lasse blev helt tagen av mig...av nån anledning hade jag två klubbor i handen och en av dom slickade han på och då vart jag skitglad och sa att jag skulle spara klubban. När jag vaknade till insåg jag att de precis hade spelat en Winnerbäck-låt på radion! Så inatt somnar jag utan radion tror jag.


Femte tanden.

2010-02-16 @ 11:00:24

Jaha, då är det redan tisdag. Lördagen närmar sig med stormsteg! Jag och Jessica ska åka upp till Stockholm och bara mysa en hel dag. Tåg upp och ner kan leda till ett par glas vin för att förhöja stämningen! Ska bli sååå skönt! Men jag kommer sakna lilla V...ja, stora T också förstås...men V lite mer. Blir ju det längsta jag har varit ifrån henne sen hon föddes! Nyttigt, nyttigt för oss alla tre tror jag bestämt.

V håller på att få sin femte tand, fen första i överkäken. Det ska tydligen vara värre än de i underkäken och det märks lite på henne. I går var det en kinkig dag. Mormor ville följa med ut på promenad, men fick absolut inte dra vagnen. V tyckte inte alls att det var roligt att vara ute igår. Men när vi kom in till morfar så vart hon på bättre humör. Sen hade jag en från och till-dag hemma. Hon ville inte sova sen på kvällen så till slut hamnade hon mellan oss...hoppas det är tanden!

Hann inte skriva att duvan låg bredvid mig och sov för nu har hon vaknat och attackerar datorn...vi ska ner på stan och luncha med Heléne och August. Då kör vi!

En hjärtligt härlig dag!

2010-02-14 @ 12:12:47

Är inte så jättemycket för det där kommersiella med "Alla hjärtans dag"...firar lika gärna vilken dag som helst, eller varje dag! Men visst är det mysigt att planera in något lite extra för dagen. Våra planer har inte riktigt funkat, men nästan. Vi kom iväg tidigt imorse (halv tio) till badet på Hälsoteamt. Vi hade bokat in oss på lite familjebad och vi hade hela bassängen för oss själva. Mysigt! Sen var det meningen att vi skulle träffa familjen Nordenberg på lite hotellfrukost. Men Grand renoverar visst och Scandic hade bara öppet till elva. Så vi åkte hem och åt istället. Nu vilar Vera lite innan vi ska ner på stan. Det blir lunch istället med Nordenbergs. Sen ska vi till Klingas där även mormor och morfar ska vara. Då blir det fika för att fira...och inte bara hjärtan utan att vårt lilla hjärta fyller 8 månader idag! Mormor gillar att fira det!

Igår jobbade T. Han hade Öppet hus på skolan. Jag och Vera bestämde oss för att följa med, så vi gick upp 6.15 (på en lördag!!!) och drog iväg mot metropolen Finspång. Vi hängde lite på jobbet först.  Vera får ju mycket upmärksamhet en sån dag så hon var nöjd. När det var dags att sova gick vi neråt city för att försöka få till lite shopping. Gick sådär...vilken j-kla håla det är. Hade hört att det skulle finnas en del okej barnaffärer, men det var ju små sunkiga hålor som var fyllda med lite kläder. Köpte en tunika till V i en av dom för att kassörskan var så pratglad. Vi höll oss på "stan" en timma, men en tredjedel av tiden gjorde jag säkert inne på "Lidl" som var stans höjdpunkt. Då förstår ni...

På kvällen vara vi hos Platins och fick god mat och såg på Melodifestivalen. Jag tyckte det var lite bättre den här veckan, men inte mycket.

Nu känner jag hur ögonlocken blir tyngre och tyngre...kanske ska gå upp och vila lite med Vera.


Kompis-kompis!

2010-02-10 @ 19:52:33

Alva, Axel och Malin var här idag och besökte öppna förskolan. Efter det så åt vi lunch hemma hos oss. Nu börjar tjejerna upptäcka varandra lite mer!





Ny familjemedlem.

2010-02-09 @ 13:19:15

Buster (T har döpt honom) bor numera i vårt vardagsrum. Han tjänar som goskudde, fallskydd och såklart som vår vakthund! Man behöver inte gå ut med honom, han kissar inte inne, han rör inte till och han skäller inte när det ringer på dörren. Duktig vovve!





Energipåfyllning.

2010-02-08 @ 21:32:37

Förra veckan fick jag egentid tre gånger...TRE gånger! Snacka om energipåfyllning. Frisörbesök, middag ute och så igår en härlig slödag på Söderköpings brunn med bästa Erika. Några timmar i bubbelpool, vilstol, bastu men framförallt en massa prat..."ta ifatt"-tid! Detta avslutades med en härlig fikabuffé.

I lördags var vi på Ikea. Vi skulle handla en matta till vardagsrummet. Tänkte satsa på en av deras billiga ryamattor...så behöver vi inte vara så rädda om den. Hade bestämt "oss" för en vit, men helt plötsligt låg det en grön i vagnen. Den är lite för skrikgrön för att jag ska vara helt nöjd. Men just nu mår jag bra av att låtsas att den är en härlig vårgräsmatta istället för att dra in ett vitt snötäcke! ;) Känns som det finns tillräckligt utanför dörren.

Det vart en massa annat gott och blandat också...det kostar alltid en del att åka dit av någon anledning. Vi hade i alla fall en riktig mysdag familjen. Tänkte på en annan sak. Det är lätt att gnälla.....Vera är mammig, hon vill inte vara hos nån annan än mamma och pappa, hon har humör...men när vi satt och åt lunch på familjeavdelningen på Ikea så kände jag hur skön hon är att vara med, hur stolt jag är över henne. Alla andra barn satt och tjöt, men Vera satt nöjd och glad och åt sin mat. Bara en sån liten sak gör att man uppmärksammar hennes härliga sidor och det ska man verkligen göra oftare!

Nu är det måndag, ny vecka. Vera och jag har haft en lugn hemmadag. När T kom hem stack jag ut en sväng och gick lite och sen var det T´s tur att få springa ett varv. Vi ska försöka att bli bättre på det där nu...har slappat lite för länge. Beach 2010  börjar närma sig...det märker ni va?

Spa-dag!

2010-02-07 @ 09:18:49

God morgon!

Jag ska strax bege mig mot Söderköping och hämta upp Erika...sen ska vi relaxa på Söderköpings brunn och avsluta med fikabuffé! Tror jag kommer att gilla det!

Ha en bra dag!

Stinkbomb!

2010-02-05 @ 10:05:04

Hade en jättetrevlig kväll igår. Vi åt och drack gott och pratade och skrattade. Skönt avbrott från verkligheten som hemmamamma! Till slut var vi bara tre kvar som satt ute i snöhögen och rökte vattenpipa! Helmysigt!

Baksidan av myntet är ju helt klart den andedräkt man vaknar med morgonen efter...vitlök dagen efter är ingen hit! Tydligen stank hela jag äcklo i morse...hoppas det har börjat försvinna nu. Tänkte ju att Vera och jag skulle mysa lite på stan idag!

Njuter...

2010-02-04 @ 13:26:48

Till skillnad från igår sitter jag nu i soffan och njuter. Vera sitter framför mig och leker och skrattar gott! Finns inget härligare att titta på. Det är bra att hon kan vara några meter ifrån mig...vi tränar! Vi kom iväg till Öppna förskolan imorse...det tog sin lilla tid och jag var genomsvett när vi kom fram. Det var inte så bra plogat hos oss så jag fick verkligen plöja mig fram och gå runt hela området istället för att gå rakt igenom. Det var fullt med barn och föräldrar där idag, trevligt, trevligt! På vägen hem var det som tur var bättre plogat..körde bara fast en gång.

Ja, igår var jag inte på mitt bästaste humör och det fortsatte så senare under dagen. Jag såg ju som sagt fram emot min frisörtid, som jag aldrig sett fram emot nåt. Klockan fyra skulle jag vara där och i mitt huvud skulle jag sitta på bussen vid halv redan.  T körde hem vid tre men kom inte hem förrän tio över fyra! Han satt fast i bilköer mestadels av tiden...jag var i upplösningstillstånd och fick ringa till salongen och säga att jag var sen...som tur var, var det okej..så halv fem kom jag genomsvettig (igen) in genom dörren. Då hade jag slirat ner med bilen till stan. Det tog en stund innan jag kopplade av, men sen satt jag i 2,5 timme och bara njöt genom att läsa en massa tidningar och bara andas! Håret blev bara lite kortare, men blondare. Jag får låtsas att det är vår i alla fall!

När jag kom hem sov Vera gott. T fick ut och skotta ur vår parkeringsplats och sen hämtade han hem lite mat från Mc D. Passande nog gick "Supersize me" på tv när vi åt! :)

Ikväll ska jag få lite egentid igen! Middag ute med jobbet. Vi ska till "Meze", gott!

H-vetes, j-vla snöskit!

2010-02-03 @ 14:02:22

Okej...nu är det inte roligt längre! Livet kan lätt kännas lite begränsat när man har en 7-månaders att roa, ingen bil, en vagn som inte kan titulera sig snöröjningsmaskin...och nu en j-vla snöstorm på det!  Är lite aggressiv idag.

Bestämde mig till slut för att försöka ta mig till öppna förskolan idag. Vi behövde verkligen det, både Vera och jag. Vi sov ganska länge och jag fick stressa i henne lite frukost. Kollade ut och tyckte inte att det såg sååå farligt ut. På med kläderna och regnskyddet på vagnen. Vera tyckte det var kul attt sitta under plasten.  Ut genom dörren och ner för trappan...sen kom vi inte så mycket längre! Jag försökte trycka fram vagnen, men fick ge upp till slut. Bara att se sig besegrad, in med vagnen och 7 ton snö och av med alla kläder igen. Vera såg på mig lite konstigt...redan hemma?! Ja, lilla gumman, vi ska vara inne idag...surprise!

Så här är vi...vi har lekt på vardagsrumsgolvet, bytt tre bajsblöjor, ätit lunch, lekt med en petflaska (V), ätit en dammsugare och två chokladbollar (M...de var små!), läst att Tomas Brolin ska kräva ett mål tillbaka från typ 1991?! (idiot), sett på "Lyckohjulet" (oj, oj, oj...), sovit middag (V), kollat på "Biggest Loser" (M), tränat på att ta oss framåt i livet (V)...nu har hon tagit sig under bordet, övat nickar (för att göra pappa stolt) och mycket, mycket mer.

Behöver jag säga att mitt huvud och min kropp räknar ner till klockan fyra då jag sätter mig i en stol och blir ompysslad?





Semlemys!

2010-02-02 @ 18:23:20

Vi fick med oss mormor på en promenad och passade på att mysa med varsin semla, så gott! Nu väntar vi hem T från jobbet...det blir långa dagar för mig och Vera att nöta på varandra. Men imorrn ska jag njuta! Ska klippa mig och färga håret och sen på torsdag ska jag ut och äta med jobbet. Egentid...me like!

Formsvacka...

2010-02-01 @ 14:03:50

Har ju kanske gnällt förut om att jag inte alltid tycker om det jag ser i spegeln nu för tiden. Att jag känner så är så irriterande! Tycker inte alls om att jag överhuvudtaget mår det minsta dåligt över något så trivialt...men det är ju inte så trivialt om man stör sig så fort man kollar sig själv i spegeln! Har världens bästa liv (på riktigt!) med en dotter som älskar sin mamma precis som hon är och en man som tycker jag är vackrast i världen...men nåt måste hända. Så som tur var fick jag en klipp och färg-tid på onsdag eftermiddag så T kan komma hem liiiite tidigare från jobbet. Sååå skönt! Spelar ingen roll hur jag kommer se ut efter...bara det händer nåt i rätt riktning! :)