Myshelg...

2010-01-31 @ 19:41:40

...har vi haft. Det har inte hänt så värst mycket, men helgen försvinner i en rasande fart i alla fall...som vanligt! I fredags drog V och jag ner på stan för att fika med kusin August...men han sover ju bara. Vera tycker inte att han är så rolig än. Hon längtar tills de kan leka och hon kan få sno hans leksaker tror jag.

Idag träffades de igen och då blev hon rädd när August grät... Vi firade morfar som fyller år imorgon. Vi fick god mat och god efterrätt. Sen gick vi hem i kylan.

Nu håller T på med vårt kranprojekt..hör lite suckande och frustande där uppe, så vi får väl se hur det går. Hoppas jag kan gå på toaletten ikväll! ;)



Lite uttråkad...

2010-01-29 @ 09:32:45

...blir man ju i det här vädret. Snöar det inte och stormar så är det skitkallt! Men frågan är om vi inte skiter i vädret och tar oss ner på stan en stund. Vi var ju i och för sig där igår eftermiddag när T kom hem. Uppdraget var att mamman i familjen skulle prova kläder....mamman i familjen kom hem med ett par strumpbyxor. Dottern fyndade en större overall (likadan som hon har) på halva reapriset, sen köpte hon en tröja på rea och ett par "mockasiner". Hon börjar ju stå mer och mer och behöver något mer "ohalkigt" på fötterna.

Ja, ja...vi får se vad vi hittar på idag. Snart är det ju dags för en liten sovstund.

Insnöad...

2010-01-28 @ 10:01:30

Så här ser det ut hos oss idag. Varken Vera eller jag är på topphumör. Verkar inte som vi tar oss ut idag heller om det inte kommer nån som plogar snart! Trist läge...



Låååång dag.

2010-01-27 @ 09:41:54

Det blir en lång dag idag. T jobbar sent och är inte hemma förrän Vera sussar gott mot kudden, förhoppningsvis. Det är ju bara jäkla typiskt att det ska bli ett jädrans väder! Verkar som det blir ännu en innedag för V och mig.  Det betyder byte av lekstation ganska ofta. Lite vardagsrumsgolv, lite köksbord, lite säng.

Imorrn tänker jag norpa åt mig lite efterlängtad egentid när T kommer hem. Kanske ska åka ner på stan och försöka prova lite jeans. Det "värsta" är väl att jag kommer vilja vara hemma med T då eftersom vi knappt har sett varandra på några dagar!

Nu är det byte av station! Mot skötbordet!

Fyndigt.

2010-01-25 @ 20:13:26

Den gröna pläden har jag spanat på och hållit i sen den kom före julen...när den var nedsatt till halva priset höll jag i den lite längre. Men har man bestämt sg för ett sparsamt år, så har man. Det sitter numer en liten gubbe på min axel som frågar ett par hundra gånger "Är det där verkligen nödvändigt?" och oftast så är det ju (tyvärr) inte det! Men när jag efter en skön sovmorgon med V satt mig för att läsa tidningen så ser jag att det är halva reapriset nu...och då tog det inte många minuter för mig att bestämma att vi skulle ta en sväng till stan idag. Jag hade tur också...en grön pläd kvar! Den ligger här i soffan nu och väntar på att få sällskap av lite andra nya eller nygamla saker för att piffa upp vardagsrummet efter julmyset.
Hann köpa med mig en söt jeanstunika hem också, men efter 50 minuter åkte vi hem (på samma bussbiljett...spara, spara! ;) och utan att ha fikat (spara, banta! ;). Duktiga Mia!

Vera och jag har tagit ett kvällsbad och T lägger henne nu. Sitter och slötittar på "Guldbaggegalan". Kul öppningsnummer med Johan Glans och Lena Endre. Men annars brukar det ju vara rätt segt.

När T kommer ut ska vi mysa med varsin Budapestbakelse. Spara? Nej. Banta? Nej. Go´kväll!

Det var det!

2010-01-24 @ 20:45:49

Ja, helgen är slut och vad har vi gjort....?

I fredags så var V och jag själva hemma på kvällen. T var ute och åt med sin pappa och sina syskon. Jag hade sushi hemma som jag smällde i mig när Vera hade somnat i soffan bredvid mig. Jag var stennöjd med att hon somnade vid tjugo i åtta...tänkte att nu kan jag verkligen få njuta i soffan framför "På spåret" med datorn och godispåsen. Hann som sagt smälla i mig sushin på några minuter (fasen, vad gott det är!) och hälla upp ett glas rött innan grynet vaknade igen och sen var hon piggelin fram till halv elva! Vi hade det mysigt, men ibland vill man ju vara lite själv! :)

Lördagen spenderade vi åkandes på lite olika ärenden och så var vi och kollade när T spelade innebandymatch. "Gubbarna" vann ganska klart över ett gäng unga grabbar...det var inte populärt bland motståndarna. Det blev en tuff match med mycket fula tacklingar och sarg-förstörelse från de små. Vera tyckte det var sådär kul och somnade i mitt knä mitt i allt liv.
På kvällen bjöd vi in Jessica och Daniel på lite tacos, "i all enkelhet". Vi behöver utöka vår sociala förmåga och det här var ett steg i rätt riktning! ;) Som sagt...det behöver inte serveras oxfilé varenda gång man ska träffas!

Idag tog vi det mycket lugnt på förmiddagen. Sen gjorde vi lite mer ärenden och så hämtade vi lite mat och åkte upp till Staffan, Heléne och August. Den lille krabaten är en liten sömntuta och somnar så fort han ska äta...brås på pappa sägs det! ;)
Kranprojektet drog igång på kvällen och vi kom på att vi köpte fel grejer...så var det med den saken. Mormor och morfar kom förbi för att ge lite råd om kranh-vetet, men mest för att mysa lite med Vera tror jag. Nu håller vi på att söva henne och hoppas hon sover som en stock om en kvart för då vill jag se film!

Sen är det ny vecka, nya möjligheter...livet är härligt!

Längtar till helgen...

2010-01-21 @ 14:52:27

Inte för att vi har några planer direkt, men helgen är skön! Det bästa som finns är när vi är tillsammans alla tre. Jag ska försöka få igenom en liten städning ikväll, så vi kan helgmysa redan imorrn. Jag ska vara själv imorrn för T ska ut och äta med sina syskon och sin pappa. Då ska jag nog ladda upp med lite sushi till mig själv och kanske en liten godispåse...

Vera och jag har varit och skjutsat hem August nu. Skönt att få komma hem med mamma och pappa till sitt egna  hem. Fattar knappt att det bara är 7 månader sedan Vera var sådär pytteliten...De är ju urmysiga där de ligger och spretar med fingrarna, men jag gillar skarpt den här tiden med V nu!

Nu väntar vi på att T ska komma hem. Vi måste åka och handla en kran till badrummet. Det var någon (inga namn, men det börjar på T) som för några dagar sedan helt plötsligt stod med kranen i handen när han skulle spola vatten! Ska nog passa på att köpa ny blandare till badet också. Sen ska ju detta monteras...

Nu sak jag försöka få till en sovstund för Vera...tror att det kommer ta ett tag!

ÄNTLIGEN!

2010-01-20 @ 10:47:26

Sååå skönt! Fem över tolv kom lille "Bertil" ut...och det blev en kille! Mamma ringde halv åtta i morse och då hade jag lyckats sova några timmar. Usch, vilka tankar som kan fara genom huvudet... Men nu ska vi bara njuta av det lilla miraklet som har kommit!
Jag hoppas av hela mitt hjärta att Heléne och Staffan får en lite lättare start på spädbarnsperioden än vad vi fick. Jobbigt är det, men man vill orka njuta också.

Vera förstod att mamma behövde sova och somnade om i morse efter lite lek till tio! Så nu sitter vi och har avslutat frukosten. Missade att vi hade bestämt ett besök på öppna förskolan idag, men det får bli nästa gång.

Tror vi tar bussen ner till stan idag och myser lite Vera och jag!

Kan inte sova!

2010-01-20 @ 01:03:08

Sitter här i sängen med datorn, snorar och nyser och väntar! Väntar på att få höra nåt från systrami... Usch, vad jobbigt det är! Risken är väl att det inte blir så många timmars sömn i natt. Men jag ska i alla fall stänga ner datorn strax och testa igen om det går. Gjorde ett försök för en timma sen och det gick bevisligen åt skogen.
Håller tummarna för att jag är moster imorrn när jag vaknar. Tänker på er! Puss!

I väntans tider...

2010-01-19 @ 16:20:11

...går vi nu. "Bertil" är på väg ut och vi håller alla tummar vi har och några till för att allt ska gå bra och så smärtfritt som möjligt. Spännande!

Vera och jag kom hem nyss från en liten promenad bort till affären och mormor och morfar. Det var inte läge att gå längre. Vagnen samlade på sig kockor av blötsnö, så det var ett tillräckligt träningspass det där! Saknar verkligen barmarken nu och mina långpromenader!

Vera var så trött när vi kom hem att hon nästan somnade i vagnen när vi kom in i hallen. Då brukar hon sprattla och vilja komma upp, men nu satt hon bara stilla och tittade rakt fram. Fick i henne lite mellis, men sen somnade hon så fort kinden nuddade kudden!

Ny vecka, nya möjligheter!

2010-01-18 @ 09:55:22

Än så länge ser inte veckan ut att bjuda på några särskilda höjdpunkter....rätt tomt i kalendern än så länge.
Känner mig inte på topp. Hade en riktigt låg dag igår...men borta är tiden då man kunde bädda ner sig i soffan med en godispåse och tycka extra synd om sig själv. Nej nu är det bara att köra och så är det stackars T som får ta mitt dåliga humör. Men det blev bättre och bättre ju längre dagen gick och jag avslutade med ett långbad med Vera. Efter det kändes livet helt okej igen! :)

Vi hade en mysig fredagkväll med middagsgäster. Vera vaknade lite senare på kvällen och vägrade somna om, så hon fick komma upp. Då var hon på strålande humör och lät sig gosas med även av farfar och Britt.
I lördags var vi på resemässan i stan...ett riktigt lågvattenmärke! När jag tänker efter kanske det var den som fick mig på dåligt humör... den och att bilj-veln har fått spunk igen. Nu öppnar sig bagageluckan automatiskt när man är ute och kör! Det var tur för dom på Ford att de lyckats stänga innan vi körde förbi, för j-klar vad arg jag va! Bilar ska fungera och vara säkra att köra!

Nu börjar dagen!



Äntligen helg!

2010-01-15 @ 17:14:30

Skönt att fredagen är här! Vera somnade om två gånger i morse och sista gången kurade hon ihop siig mot mitt bröst. Hon har gjort det nu de senaste dagarna och det är så mysigt. Man märker verkligen för varje dag att det händer saker.

Efter ytterligare en power-nap på förmiddagen drog vi mot staden för att träffa Jessica. Det vart ett besök på "Bagarstugan" där vi åt deras scones. De är så goda. Vera var schysst och lät mamsen snacka skit med J hyfsat ifred. :)

Nu är vi hemma och förbereder kvällens middag. Rolf (Veras farfar) och Britt kommer hit om en stund. Vera har precis haft ett smärre grötutbrott, så vi hoppas hon håller sig någorlunda lugn resten av kvällen.

Mys med mormor och morfar!

2010-01-14 @ 18:39:49



Dags att rycka upp sig!

2010-01-14 @ 13:00:40

Vera är sju månader idag och det betyder alltså att det har gått sju månader sen den här kvinnokroppen förvandlades till en utarmad mammakropp... Veras nio månader i magen, hennes entré och hennes första sju månader har satt sina spår. Det är inga roliga spår.  Extrakilona försvann snabbare än kvickt, men en snabb viktnedgång och innan dess en utspänd mage får följder. Det fantastiska håret man hade under graviditeten har lossnat nu...tunnt och fult och till råga på allt börjar det växa ut nytt hår runt pannan. Det ser inte klokt ut! Efter som vi knappt fick någon sol på oss i somras så känner man sig extra glåmig och grå ut. Ja, det är inte många rätt! 

Men, som sagt....sju månader har gått och det är dags att rycka upp sig! Om sju månader ska det vara annat ljud i skällan! :)

Dagen B...

2010-01-13 @ 10:10:11

...som i Bertil är det idag. Det vore ju så skönt om "han" till slut vill titta ut, men vi får nog vara beredda att vänta några dagar till. Hans mamma vill ha ut honom nu och det kan jag förstå! Vera och jag tog med oss en semla (ja, jag vet två dagar i rad...suck!) och satte oss på spånkan till henne igår och myste lite.

Idag blir det nog en dag i myskläderna. Hoppas på en promenad också.
Vera vaknade sex imorse...tidigt tyckte mamma. Men vid sju slumrade hon in en stund efter att ha ålat upp och lagt sig med huvudet på mitt bröst. Så mysigt! Imorgon är hon sju månader! Herregud...








Matglad...och förbannad!

2010-01-12 @ 08:50:49

En av Veras favoritsysselsättningar är att äta. Hon älskar sin gröt och lunchen slinker ner utan problem. Fruktpuré till efterrätt är så gott När haklappen åker på och vi börjar förbereda sitter hon och hoppar i stolen. Men...när skeden börjar skrapa upp det sista på tallriken, då blir hon arg! Hon har lärt sig att det ljudet och den rörelsen betyder..."nu är maten slut" och det gillar hon inte!

A-barn...

2010-01-11 @ 17:25:42

...ja, jag säger ju det. Vera har alla rätt! ;) Läkarkontrollen idag gav högsta betyg. För det kan man väl få? Vera tyckte det var sådär när han skulle böja och bända på henne, lysa henne i ögonen och gräve henne i munnen. Men det ordnade upp sig när han berömde henne så mycket.

Nu väger hon 9700 g och är 70 cm lång. Det firade (1q2s§wxs3xx...oj, nu slängde sig Vera på datorn...hon vill också blogga!) mamma med semla på Lindahls och Vera fick mellis.

Sover gott!

2010-01-11 @ 08:56:04

Våra kvällsrutiner för Vera har satt sig bra. Pyjamas, välling (i flaska!), tandborstning, sång och så god natt vid sju-halv åtta. I går nattade Tony igen och det tog inte många minuter innan hon sov. Hon vaknade bara en gång och då somnade hon om igen. Sen vaknar hon som vanligt tio i sju. Då är det lek som gäller...så för hennes morgontrötta mamma är det inte skitkul..men det är SÅ värt att få kvällarna själva. Sen vet jag att sju inte är tidigt...och att jag snart har en trött tjej här och då kan lägga mig bredvid om jag vill! ;) Jag klagar inte!

Det är en fröjd att vara hemma nu. Log för mig själv igår när jag kom på att jag inte skulle till jobbet idag. V är så härlig och utvecklas hela tiden...och oftast till det bättre. En sak som hon inte ger sig på nu är att slänga sig mot datorn. Hon ger sig inte! Hon har massor med leksaker framför sig, men icke. Det är ju inte jättepositivt att inte få sitta ifred, men helt klart acceptabelt.

Igår tog vid det lugnt. Det vart en långpromenad med vagnen. Tog en del vägar som inte var så plogade så vi fick kämpa en del. Sen städade vi hemma. Jag undrar ibland över min manliga hälft..."Vad finns det att göra då?" Ja, titta dig omkring. Själv kan jag se 53 olika saker vi måste fixa på våra 110 kvadrat. Men när han väl kommer igång känner han sig nöjd. Sn kunde vi ligga och njuta framför en film på kvällen. Såg "Johan Falk". Den var bra tyckte jag...och så längtar jag ju såklart efter Göteborg!

Jaha..nu har jag haft ett träningspass genom att hålla V borta från datorn. Nu sitter hon still i mitt knä och framkallar en massa brunstande läten. Det betyder ett besök tull skötbordet innan vi somnar en stund.

God morgon!

Underbart!

2010-01-09 @ 15:05:54

Tog mig ut på en liten promenad i kylan när Tony kom hem på lunch. Det ligger ju runt 20 minusgrader, så jag är inte jätteförtjust i att Veras är ute några långa stunder. Hon fick vara inne med pappa och mysa lite innan han skulle iväg och spela mer fotboll. De kan tydligen spela fotboll än, de gamla gubbarna! ;)

Nu ligger V och sover bredvid mig och jag har precis sett ett avsnitt av "Nord och Syd". Himla bra lördagsunderhållning om man ändå är inne. När T har spelat klart ska vi nog ändå klä på oss hela familjen och åka och handla nåt gott till kvällen. Skönt att göra något på dagen, även om det är något så tråkigt som att handla.

Tog en massa kort när jag var ute. Tänker att det kan dröja många år innan vi får en sån här vinter igen. Men oj, vad jag vill att V ska få uppleva det snart igen!







Jag har en anka på huvudet!

2010-01-09 @ 14:44:07

Fredagsmys på stan...

2010-01-08 @ 17:40:35

...blev det idag för V och mig. Vi trotsade kylan...dagarna blir så långa om man ska hålla sig inne! Tog bussen redan vid halv elva. Vi gick och myste lite först i affärerna. Jag handlade lite julgrejer på halva reapriset (inte populärt hos min andra hälft!), en tunika och så en tröja till V.
Sen lunchade vi på vanliga stället. Det blev en lång sittning, för sen kom Malin och Alva och då blev det fika!

När vi gick av bussen hemma ringde mormor och då gick vi det. Hon hade en present...en matta under barnvagnen. Tack! Tidningspapper ser så tråkigt ut.

Nu är det fredagskväll och jag hoppas V låter oss mysa framför TV´n ikväl. Skulle vilja se "På spåret" ostör, men det är nog för mycket begärt. Skönt är det i alla fall att T kan natta henne. Han gick in igår kväll och det var ingen skillnad på när jag gör det. Härligt!

Imorgon spelar T old boys-turnering i fotboll...då får vi roa oss igen V och jag.

Vardagslunk igen...

2010-01-07 @ 09:53:05

Välkommen tillbaka vardag! Lika härligt som det är med semester och högtider, lika skönt kan det vara att komma in i lite rutiner igen. Det enda som är tråkigt är ju att vi bara är två hemma igen. Vi har ätit frukost och nu leker vi lite på golvet.  Men när datorn åkte på så vart damen gnällig som på beställning. Trött eller bara "kladda på dator"-sugen. Ja, det blir nog en bra dag!

The best chef in the whole f-cking world!

2010-01-05 @ 22:40:26

Kecke Keckeleinen! Guuud vilken oxfilé du hade gjort idag. För att inte tala om rotfruktsgratängen med de där "orangea sakerna". Och tårtan! Vilken tårta du hade köpt! Du är ju helt fantastisk! Gott var bara förnamnet... Fast frugan kanske hade hjälpt till lite också va? Och vinet...herregud vinet! Har sökt på nätet, men det finns inte på systemet mer... shit! Tack för en trevlig kväll!

Nu ligger min kära sambo och tittar på ynglingar som åker efter puck på is...jag hämtade datorn då och la in kort från kvällen (plus hängde på nån töntig Facebook-trend som jag tror jag fattade i alla fall). Det här kortet vart favoriten ikväll. God Natt!




Röjarskiva!

2010-01-05 @ 15:16:38

Fast inte röjarskiva som i tokfest, utan i "vi skulle plocka in julkartongerna i klädkammaren och började rensa vilket resulterade i tre fulla sopsäckar med skit som ska slängas plus lite till". Alltid lika skönt att få sådant gjort! T tyckte han skulle passa på då jag var på släng-humör! Jag har blivit mycket bättre på det sen vi flyttade hit. Vi har knappt några förvaringsutrymmen, så vi måste hålla efter. Vi diskuterade det precis hur många säckar vi har slängt under året vi bott här...a lot of shit!

Veras farfar har varit här på lunch och myst med den unga damen. Nu gick T upp med henne och skulle vila eftermiddag. Han kom ner igen efter tre minuter...Vera somnade när hon la ner huvudet på kudden. Rekord. Det märks skillnad i mammigheten nu när vi har varit tre så länge. Den är fortfarande kvar, men lite bättre. Synd bara att vi inte kan vara tre hemma jämt! Har liksom inte råd med det...

Vi ska på 8-årskalas om ett par timmar. Kusin Ina fyller år och vi har ett stooort paket med oss! Jag ska nog gå upp och "kolla till" Vera lite. Behöver vila ryggen lite! ;)

Rastlös....

2010-01-04 @ 16:49:47

..men ändå händer det inte ett skit! :)

T ligger och tittar på nån skitfilm på TV medans V sover middag. Jag låg verkligen och försökte tycka att den var okej, men till slut gick det bara inte! Låg istället och funderade över hur hemmet ska se ut efter julen, om jag skulle börja plocka ner den i kartongerna (julen alltså), om jag skulle baka en kladdkaka, eller kanske börja med maten, röja i Veras rum, möblera om i Veras rum, måla det svarta skrivbordet vitt, sy nya kuddfodral. Till slut, efter många djupa suckar, gick jag upp och då försvann all lust...så nu sitter jag här och fördriver tiden tills tvättmaskinen är klar om några minuter.

Vi har varit en tur till Linköping idag. Det behövde hända nåt. Det var inget mysväder direkt, men vi flanerade lite. När vi var på väg hem igen kom vi på det fantastiska...vi hade inte handlat någonting! Inte ens ett litet plagg till V! Duktiga oss! ;)

Nu är tvätten klar! So long!

Tröttis!

2010-01-03 @ 15:53:48

Ännu en natt med en knäpp V...inte lika knäpp som igår, men ändå. Nu kan hon resa sig upp från liggande till sittande och det praktiserar hon gärna när hon inte ska. I natt fick jag hämta henne vid två då hon vägrade somna om i sin säng. Sen vaknade jag emellanåt med en kravlande unge som bara skulle upp och sitta. Man sover inte kanon då, kan jag ju berätta. De senaste nätterna har jag inte fått nån djupsömn utan har drömt en satans massa konstigheter. Men jag ska verkligen inte klaga...får ju sova i alla fall!!

Efter en trög morgon då vi väntar ut V så att vi kan sova lite till...så for vi iväg på lite handlingsresa. Det blev mat, blöjor och annat "kul" på Maxi, men också en tröja till mig...ja, just det lite strumpor till V också.

V fick en konstig skallra  i hårdplast. Den är superkul tycker hon, men hon kastar den gärna omkring sig. Så nu när jag sitter bredvid henne vid köksbordet får jag ducka ibland. Tur att vi inte har ngot dyrt snyggt trägolv här!

V åkte och spelade tennis nuoch jag ska nog ta med mig V upp och sova lite. Vi ska gå på bio ikväll!

Härliga vinterdag!

2010-01-02 @ 12:50:22

Gott Nytt År allihop! Skrev ett inlägg igår som tydligen försvann ut i rymden nånstans...så en resumé av nyår: God mat, gott sällskap, skrikfest under tolvslaget, vaken Vera till kvart i två...fast då mysandes i soffan framför brasan. Så i natt somnade hon inte ordentligt förrän vid tolv! Vi hoppas på snabb bättring på det planet.

Igår hade vi en innesunkdag med sovstunder för både stora och små. Vi hann med en fika hos mormor och morfar och sen hämtade vi pizza på kvällen. Det hör ju till, bakfull eller inte! ;)

Vi har varit ute med Vera och premiäråkt pulka på förmiddagen. Så härligt väder får inte förgås! Det vart ju ingen lång stund eftersom det är lite för kallt för lilla pärlan. Men hon såg rätt nöjd ut nerbäddad i åkpåsen.

T spelar innebandymatch nu och Vera har precis fått lunch. Vi ska väl försöka hitta på nåt sen i eftermiddag så att vi inte blir för hemmakära!