Rekord!

2010-03-24 @ 14:46:30

Nästan 3 timmars sömn blev det för tjejen! Jag var med på den sista timman och fick lite sömn jag med....skönt! Så nu kör vi lunch!

Vår stora tjej!

2010-03-24 @ 12:24:16

Idag tog Vera sina första steg på egen hand! Några stycken, sen var det skönt att hålla sig i något. Men sen kom det ett par till efter ett tag. Så nu kommer det nog säkerligen gå med en jädra fart! Samtidigt så upptäckte hon också att hon kunde ta sig fram med hjälp av armarna och stjärten! Allt på en gång. Så morgonens lekstund var rätt intensiv för både henne och mig. Vera blev trött och jag skulle försöka få i henne lunch innan tänkte jag. Det var lättare sagt än gjort! Hade jag haft videokameran nära hade det varit kul...hon somnade nästan medans hon tuggade och när hon fick vatten ur nappflaskan var det väääldigt nära. Vi fick ge upp maten och gå upp och lägga henne. I samma sekund som hon kände kudden under huvudet däckade hon!
Nu hoppas jag att hon sover en stund så att jag både hinner mysa lite i soffan (sker nu i samma stund) och  fixa lite hemma. Vera hostar mycket nu...bara det inte stör henne.







Buster? Var är du?

2010-03-23 @ 11:46:43

En av våra morgonrutiner är att ropa på Buster (vår gosehund...). Vi ropar från köket efter frukosten och så springer Vera in, med en hand i mammas, och slänger sig och kramar honom. Mysigt!

Vi har en förkyld tjej här hemma. I förrgår natt var hon otröstlig en lång stund. T fick sova på soffan och V och jag fick mysa i sängen framför tv:n ett par timmar innan hon slocknade igen. I natt låg hon mellan oss uppbullad med kuddar så hon kunde andas bättre. Hon sov bättre, men knappast hennes mamma. Vi håller oss inne idag med tror jag. Febern har gått ner lite, men hon är hängig vår tjej. Man ser det i ansiktet på henne, men hon springer som vanligt runt med en som en dåre. Nu mutade jag henne med en majkrok så hon sitter stilla en liten stund! :)

Jag hoppas att vi blir piggare till torsdag. Då ser ju vädret ut att komma tillbaka!

"The dregelmonster!"

2010-03-18 @ 20:59:03

Ja, jäklar i min låda...förstår inte hur det kan produceras så mycket dregel i en sån liten tjej?! Hon har dreglat förut, men nu är det något i hästväg. Vi har förbrukat tre dregellappar idag.  Mina tankar far till nån gammal film där det finns ett monster eller nåt som lämnar efter sig värsta slajmet. Är det "Ghostbusters" jag tänker på, eller? Så känns det i alla fall här hemma just nu! :)

Vera är tydligen inne i nån utvecklingsfas som gör att hon vill vara extra nära sin mamma och pappa nu. Och, ja pappa går faktiskt rätt bra nu...peppar, peppar! Hon har vaknat runt tio nu ett par kvällar och vägrat somna om i sin säng, men tar vi in henne till oss somnar hon direkt.  Vi ska ha barnvakt imorgon kväll, jag hoppas att mormor och morfar får det hyfsat lugnt med henne!

Ullareds-sjukan?!

2010-03-15 @ 20:32:19

Känner mig riktigt hängig och trött...antingen är det Ullareds-sjukan eller också nåt lite mer allvarligt. ;) Usch...jag som gått och mått så bra över att jag knappt varit sjuk sen Vera föddes. Annars åker jag på nåt titt om tätt tycker jag. Men som lärare utsätts man ju för lite mer än när man är hemma. Vera har heller inte varit sjuk, lite snorig bara typ. Man kan ju tycka att hon som suger på allt och alla borde få i sig lite skit. Men nu är det väl dags för ett "peppar, peppar" och ett "ta i trä". Det är ju inte direkt så att jag längtar efter att bli sjuk och Vera får hemskt gärna vara frisk hela sitt liv om hon vill!!!
Nej, jag hoppas att den här hängigheten bara är nån liten grej som går över till imorgon. Jag blir så låg när jag känner att det börjar komma något...och då känner man ju sig ännu värre! Så...färdiggnällt!

Vi började dagen med en promenad i solen till BVC. Nu väger Vera 10290 g och är 73,5 cm lång. Viktkurvan hade gått ner lite. Hon rör ju på sig mer nu damen och hon har ju lite att ta av som tur är! Sen tog vi ett varv på HC för lite inköp som inte fanns på Ullared (allt fanns inte, jag lovar!). Vera somnade i tredje butiken så vi skippade fikat och gick hemåt istället. Vi stannade hos morfar där Vera åt.

Sen kom hängigheten och sen kämpade vi tillsammans för att hålla humöret uppe. Vi var ine kompisar hela tiden. Tony kom hem och tog över lite så jag fick vila. Nu sover prinsessan och jag ska snart gå och lägga mig. Men man vill ju njuta lite av kvällen också...

Tillbaka från en fyndarhelg!

2010-03-14 @ 20:26:30

Ja, då har jag blvit av med "Ullaredsoskulden"....var rätt okej faktiskt! Jag har haft en skön helg med väninnor. Vi startade tidigt i lördagsmorse. Det kändes väldigt konstigt att åka från T och V. Hade en liten tår i ögat när jag pussade dem "hej då" och stängde sovrumsdörren. Trodde att det skulle bli en jobbig helg på det sättet, men det har gått över förväntan.

Vi kom ner vid elva till Ullared och då var det lugnt utanför. En hel del folk innanför dock. Jag hade nog en bild att det skulle vara större än vad det var. Det var ganska trångt där inne och fullt med saker överallt.  Mycket skit, men mycket bra saker också. 
Jag handlade ganska mycket kläder, leksaker och annat till Vera. En jeansjacka, strumpor och strumpbyxor till mig (damavdelningen var väl ingen jättehit), mysbyxor och strumpor till T (svårt att hitta gobitar på herr när objektet inte är med och provar) och sen en massa annat bra! 3000 fattigare blev vi dock!

Vid fyra var vi fyra trötta tjejer som åkte iväg till stugan med våra påsar. Vi fick trycka in allt redan då... Lite vin och så gick vi igenom allas fynd. "Den ska jag nog lämna tillbaka", "Den måste jag köpa imorrn"! Sen tog vi bilen igen (den gravida körde) mot en av två restauranger. Avnjöt, ja det var faktiskt riktigt gott, en god middag med vin. Sen kastade vi oss i soffan i stugan och såg "mellot". Tyckte det var ett helt okej resultat. Blev riktigt kär i Salem igår och ville för några sekunder gifta mig med honom...men det får bli T i augusti! ;) Love you!... dig T alltså. Efter resultatet bäddade jag min säng och sen tog det inte många minuter innan jag snarkade lite...

Idag tog vi en timma inne på "Ge-kås" för att lämna tillbaka lite och så shoppa lite mer. Hemresan gick bra, men kändes lite lång...för då vill man ju bara vara hemma! Jag hoppade av hos svärfar för att gå på lite kalas. Vera var pappig och det var så härligt att se! Tänk vad två dagar kan göra. Skönt.

Mormor och morfar kom förbi en sväng nu ikväll med lite presenter, fina klder,  till Vera. Hon fyller ju 9 månader idag!

Nu ska jag försöka bringa lite ordning i mina fynd!





Träningsvärk?!

2010-03-10 @ 16:18:00

Idag har vi varit ute och gått! Vi var på Öppna förskolan på förmiddagen och lekte, fikade och sjöng. Sen somnade Vera i vagnen och då blev det en promenad ner till stan. Får ju passa på nu när det är sol! Vi gick en kortis bara. Jag köpte med mig en tunika från Indiska. Såg den i en blogg häromdagen och vart lite kär. Ska prova den här hemma och hoppas att kärleken fortsätter även när den sitter på min kropp! :)

Vi tog vårt sedvanliga lunchstopp på "Espresso house". Där charmade Vera ett gäng gymnasieungdomar som satt och pluggade. De ville också ha bebis...nej, tjejer det vill ni inte alls det! Plugga, skaffa jobb, res, ha kul, skaffa stabilt förhållande, stabil ekonomi...sen skaffar ni barn! Snälla!

På vägen hem gick vi förbi jobbet och smet in och kollade om det var nåt folk där. Det var det knappt...och tyärr blir man inte jättesugen på att börja jobba när man kommer dit. Hoppas det vänder!

Vi tog oss en promenad hem också. Vera somnade, så jag kunde traska på ordentligt. Till stor del gick jag på asfalt (något grusig) hela vägen. Så härligt. Vill ha mer...asfalt alltså! Känner nu när vi är hemma igen att kroppen fick jobba lite idag. Bara det säger ju lite om hur lite promenader det blivit på senaste tiden och hur j-kla otränad jag är.

Nu väntar vi hem T snart och då ska han grädda pannkakor till middag. Gott!

Vår lilla OS-tjej!

2010-03-08 @ 20:35:05

Idag har vi njutit av det härliga vädret. Men först tog vi det lugnt på förmiddagen och sov tillsammans en stund innan lunch. Efter vi ätit ringde Kaisa och ville komma förbi med den härliga mössa hon virkat klart. Den blev superfin! Vi följde med på promenad i solen och den slutade på Kaisas baksida i varsin stol i solen. En kopp kaffe och en skål med glass var vi värda efter promenaden. Vera vart trött och efter en stunds kämpande somnade hon gott i mammas knä inlindad i en stor filt. Myspys och så skönt att få sitta och prata lite skit.

Vi har haft en skön kväll. Vera och jag tog ett bad innan hon skulle sova. Nu slappar vi framför tvn. T är "the blipmaster" och zappar runt rätt duktigt. Jag hann kolla en liten stund på "Det kungliga bröllopet". Är ju lite lätt bröllopsfixerad just nu. Vi pratar nu om att ordna en kortegé från Norrköping till St:Anna på bröllopsdagen. Vi får annonsera i tidningen så att det kommer lite folk. Vi funderade på att göra det obligatoriskt för Norrköpings befolkning till och med...det är väl sånt man gör va?! :)

Och här är hon...vår OS-prinsessa!






Härligt!

2010-03-05 @ 10:04:29

Fredag, sol ute, Vera leker själv på fällen (jag har t.o.m kunna gå på toaletten själv!), kräftorna ligger och tinar till kvällen...förhoppningsvis kommer T hem hyfsat idag också.
Det får bli en promenad idag för V och mig...men tror att hon ska få sova inne först så at jag förhoppningsvis kan börja städa lite. Vi lever just nu i ett damm- och skitlager och det fixar jag inte mer än en vecka! Känns inte kul om hela helgen ska gå åt till det heller. Röjde några minuter i vårt skafferi igår. Slängde tre påsar med gamla kex, soppor och annat! Tror att det är våren som är på väg för jag knner verkligen för att röja hemma. Så lite tid bara!

I går serverad jag "vanlig" mat till Vera. Det blev kycklingwok utan salt och en massa starkt. Hon fick prova att äta själv och det gick faktiskt ganska bra! Vi öppnade dock en burk med fisk sedan som gick ner lite lättare.





Mammaledigt från mammaledigheten?

2010-03-03 @ 18:44:33

Innan jag sätter igång är det nog bäst att klargöra att jag älskar min dotter över allt annat och att hon är den mest fantastiska unge som fötts tll denna jord...men (som min gamla rektor Siv Espander alltid lade till)...idag skulle jag göra nääästan vad som helst för att ta lite mammaledigt från mammaledigheten. Bara fly bort från allt och få vara själv utan en unge som klänger på en, tjuter så fort jag går en meter ifrån henne, som vägrar sova när hon borde, som när hon ändå håller på att försöka sova MÅSTE riva sin mamma i ansiktet eller dra av henne det lilla hår hon har kvar på skallen, som MÅSTE upp och gå hela tiden, som får hysteriska utbrott så fort jag råkar skrapa det minsta i tallriken, som inte kommer ge sig förrän hon slagit sönder datorn...and the list goes on and on and on...jag och min stackars kropp orkar inte mer!
Men så vet hon att hon bara behöver fyra av ett leende och en skrattsalva så är allt glömt och förlåtet...

Sådana här dagar när man känner sig under isen är ju som tur var ganska ovanliga nu för tiden. Beror nog på att vi varit rätt mycket ensamma ett tag nu. T var ju borta i helgen och jobbar mycket nu. Vi väntar hem honom snart och då ska jag åka och handla själv (så roligt ska jag jag ha! ;)). Sov knappt en blund i natt heller...och inte berodde det på Vera, för hon sov så gott hela natten. Vet i sjutton vad det var, men shit vad trött jag varit idag!

Så, nu hoppas jag på en härlig dag i morgon!

Skönt...

2010-03-02 @ 19:29:36

...nu sover lilla damen (peppar, peppar!). T jobbar sent, men är på väg hem nu. Så V och jag har skött oss själva idag. Vi hade en lugn förmiddag, men utan sovstund. Hon vägrade sova då jag ville...så då fick hon vara uppe och titta på när mamma duschade en välbehövlig  dusch. Sen begav vi oss mot HC. JAg hade verkligen sett fram emot den promenaden då det var klarblå himmel och några minusgrader. Men när vi öppnade dörren möttes vi av en mindre snöstorm istället! Men vi gick i alla fall.
Vi träffade min gamla lärarkandidat Zandra och hennes tvillingtjejer på lite fika. Mycket trevligt! När vi gick hem efter ett par timmar tog vi vägen förbi Kaisa. Hon hade virkat en OS-mössa lite fel så att den istället för att vara lagom åt en tonårskille blev så liten att den borde passa Vera. Men inte ens hon kunde ha den! Världens bästa Kaisa skulle fixa till den så att den blev lite större till imorgon!
Mormor ringde och var Vera-sugen, så vi tog ett varv förbi dom på vägen hem. Där blev vi kvar en stund. För en gång skull ville Vera gå omkring lite med både sin mormor och morfar och var på topphumör (fast hon bara sovit en halvtimma i vagnen).
Sen hann vi leka lite här hemma innan det blev vällingdags och till slut sovdags. Och ja...hon har inte vaknat än och gråtit...så har jag tur kan jag nu gå och sätta mig och pyssla lite innan T kommer hem.

Imorrn ska vi gå till ÖF och sen blir det nog fika på stan med moster! Hur ska det gå med beach 2010?!!!!